СОНАРИ - общи приказки
Страница 37 от 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Re: СОНАРИ - общи приказки
[quote="Мънцата"]
На тези бутони можеш да запаметиш произволен изглед от сонара и да променяш избора си произволен брой пъти. Натискаш и задържаш бътона за 2 сек. до сигнал когато си на исканият изглед.
MAX 2 написа:....
На тези бутони можеш да запаметиш произволен изглед от сонара и да променяш избора си произволен брой пъти. Натискаш и задържаш бътона за 2 сек. до сигнал когато си на исканият изглед.
Исках да кажа, че това е минимума, от там нагоре тръгва оборудванетоMAX 2 написа:
При големите лодки които визираш няма долен клас Фурино

EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Първо имаш лично..............Мънцата написа:
Зависи от гледната точка братЗа какви възможности говориш?
Второ хората са измислили NMEA- National Marine Electronics Association Национална Морска Електронна Асоциация Тя е два стандарта
Първият стнадарт е: NMEA 0183, той случи да укаже, че уредите по този стандарт комуникират помежду си независимо от производителя

Вторият стандарт е NMEA 2000 той служи за свързване на всички монитори и датчици помежду им

Така че ако си купиш уреди поддържащи тези два стандарта, оставям на твоето въображение да си представиш какви комбинации можеш да правиш

Хъминбърд , а и всички други големи производители подържат NIMEA 2000 . Новите модели ЙОН и ОНИКС подържат и NIMEA 0183 + WI-FI (в благодарение на които може да се управляват и гледат и от мобилен телефон, таблет и всяко друго устройство с Wi-FI) и HDMI (можете да гледате на произволен дисплей - аз тествах 50 инчов телевизор, работи прекрасно )
MAX 2 написа:Хъминбърд , а и всички други големи производители подържат NIMEA 2000 . Новите модели ЙОН и ОНИКС подържат и NIMEA 0183 + WI-FI (в благодарение на които може да се управляват и гледат и от мобилен телефон, таблет и всяко друго устройство с Wi-FI) и HDMI (можете да гледате на произволен дисплей - аз тествах 50 инчов телевизор, работи прекрасно )
С две думи, наближава времето, когато ще изпращме лодката за риба, а ние ще заграваме олиото и ще и даваме гласови команди гледайки я на телевозора...

И тъй като сме в общите приказки един по-общ въпрос:
Най-ефтиния подходящ само за черноморски риболов сонар. Пластмасова лодка 4.2 м. бавничка 12-13 км.ч.
Да не е комбо устройство. С навигацията ще оставим други джаджи да се занимават.
Целта е да изкара този сезон и догодина, ако е рекъл господ, да стане бонус към новия собственик на лодката.
Най-ефтиния подходящ само за черноморски риболов сонар. Пластмасова лодка 4.2 м. бавничка 12-13 км.ч.
Да не е комбо устройство. С навигацията ще оставим други джаджи да се занимават.
Целта е да изкара този сезон и догодина, ако е рекъл господ, да стане бонус към новия собственик на лодката.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 50
Ай стига де, схвана ми са ръката от търкане

Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
123
Да спирам да пиша тогава ? Нали форумьт е затова .Тука ако не кажа кьде е по изгодно за да не се набутват и останалите кьде да го направа ? Ставам читател тогава и всичко си идва на мястоМънцата написа:Ай стига де, схвана ми са ръката от търкане![]()

max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 51
Я пак си помисли!max написа: Да спирам да пиша тогава ?
Да ти пратя личните ми ТТ-данни и пак да си говорим тогава!
Убеден съм, че ще предпочетеш да пишеш пред това да ти дойда на гости!
123
Темите са за риболов и оборудване и не виждам причина да се трият неща кьсаещи доста хора тука .Ако не е за темата сонари може да се премести в правилната ама да пиша аз по полвин страница и да ми ударат пишкира 

Ники, вчера ми се еба майката да почиствам темата. Преместил съм мненията ви в тази тема, което не знам дали си наясно колко време отнема?! И всичко това за да няма обидени! Е, пак има! Ами предлагам да поемеш модераторския "пост" от мен и си драскайте на воляmax написа:Темите са за риболов и оборудване и не виждам причина да се трият неща кьсаещи доста хора тука .Ако не е за темата сонари може да се премести в правилната ама да пиша аз по полвин страница и да ми ударат пишкира

123
Мьнца четри страници не ги писах за мене си /аз каквото сьм искал сьм си купил и що годе знам достатьчно за любител риболовец /. Вьпросните страници ги изписах /а не обичам да пиша/ след бисерьт на колегата че внесените от Америка сонари не хващали всички сателити и .....За модератор нямам амбицийте и качествата а нещата свьрзани с риболова са за тука ПП.Мисля че и ти пазаруваш извьн Бг . някой неща поради разликата в цената ? Няма място за сьрдене като си казваме нещата директно /визирам тьрговецьт на рибарски ........../

Бисерът мисля, че тръгна от мен, а не от Иво. И говорех специално за Лорънс. И все още не съм чул за решен проблем с GPS на Лорънс, купен от Щатите и ползван тукmax написа:Вьпросните страници ги изписах /а не обичам да пиша/ след бисерьт на колегата че внесените от Америка сонари не хващали всички сателити и .....

Аз не се сърдя ве брат, но останах с впечатлението, че ти ми се сърдиш:max написа:Няма място за сьрдене като си казваме нещата директно /визирам тьрговецьт на рибарски ........../![]()
max написа:Да спирам да пиша тогава ? Нали форумьт е затова .Тука ако не кажа кьде е по изгодно за да не се набутват и останалите кьде да го направа ? Ставам читател тогава и всичко си идва на мястоМънцата написа:Ай стига де, схвана ми са ръката от търкане![]()
![]()
Както и да е, вече не съм модератор, оправяйте сеmax написа:Темите са за риболов и оборудване и не виждам причина да се трият неща кьсаещи доста хора тука .Ако не е за темата сонари може да се премести в правилната ама да пиша аз по полвин страница и да ми ударат пишкира

123
Мънцата написа:........
Както и да е, вече не съм модератор, оправяйте се
Не става да не си

Е как не си чул нали ти посочих темата, ето точният постМънцата написа:
проблем с GPS на Лорънс, купен от Щатите и ползван тук![]()
А тази маркировка СЕ я имат всички уреди.... моят сонар който също е от щатите пристигна със същата маркировка...ixat написа:
Преди пет дена на приятел му донесоха елит 7 HDI с GPS от щатите.
И ме повика на помощ щото не можел да го пусне,предположих че се е набутал(Geofence) и го нахоках че не попитал преди да го вземе.Кагато го пуснахме всичко си заработи нормално .После забелязах че има- CE маркировка може би и това е от значение а и версията на софта също предполагам.
Но проблема е че дойде без карта. Ако някой може да помогне дори и с домашно направена ще съм много благодарен.
Поздрави!
Номера е да се пита.... търговеца поглежда кутията и веднага ти отговаря, и през ум не му минава да излъже....: Лично аз смятам, че разходите по поддържане на различни софтове, само заради кефа на ЕС не са оправдани, не забравяйте, че и Русия е огромен пазар и също пазарува от Щатите..

пп Аз не съм чувал някой да е донесъл сонар и да е имал проблеми

А специално твоят модел няма геофенсе

Купи от Васко сонара, ако ще продаваш догодина, ако искаш нещо което ще ти върши дълги години рапта да предлагам, ама говорим около 2000лв крайна цена, е тук би струвал 3000 ама ти не се вторачвай много в товаD.Dimitrov написа:И
Най-ефтиния подходящ само за черноморски риболов сонар.

Момчета, вярно че са общи приказки ама доста се отплеснахте.
Отворете една тема в стил "къде е най евтино" и сложете цялото инфо в нея. Иначе се получава доста объркващо - ужким пишем за сонари, а се появяват стели, сайтове за пазаруване, лични оферти и т.н. (почва да ми напомня на друг форум)
Да отговоря и аз на колегата - има доста добри предложения за морски (за черноморски специално няма щото морето ни е малко
) риболов. Ако не те бърка че ще дам пример с Хъминбърд бих ти препоръчал да погледнеш следните модели 688 и 859 XD.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Аз за разлика от колегите горещо ти препоръчвам комбо вариант. (има и подобни предложения без GPS) Доводите които са изложили по горе че се бавел процесора и можел плотера да откаже за мен са несъстоятелни и личният ми опит с поне 100- ната комбо варианта които имам възможност да наглеждам е че с нито един от тях не е имало подобен проблем. За мен от друга страна е много по удобно, точно и бързо да маркирам на уреда с който гледам рибите. Цената в Бг. е до 1900лв. (за по скъпия). Можеш да си го купиш от Канадският сайт или от където искаш другаде , за мен няма никакво значение. Пиша с надеждата да помогна.
Аз не пиша тук за да продавам, казвам го ясно за да няма повече обърквания.

Отворете една тема в стил "къде е най евтино" и сложете цялото инфо в нея. Иначе се получава доста объркващо - ужким пишем за сонари, а се появяват стели, сайтове за пазаруване, лични оферти и т.н. (почва да ми напомня на друг форум)
Да отговоря и аз на колегата - има доста добри предложения за морски (за черноморски специално няма щото морето ни е малко

Аз за разлика от колегите горещо ти препоръчвам комбо вариант. (има и подобни предложения без GPS) Доводите които са изложили по горе че се бавел процесора и можел плотера да откаже за мен са несъстоятелни и личният ми опит с поне 100- ната комбо варианта които имам възможност да наглеждам е че с нито един от тях не е имало подобен проблем. За мен от друга страна е много по удобно, точно и бързо да маркирам на уреда с който гледам рибите. Цената в Бг. е до 1900лв. (за по скъпия). Можеш да си го купиш от Канадският сайт или от където искаш другаде , за мен няма никакво значение. Пиша с надеждата да помогна.
Аз не пиша тук за да продавам, казвам го ясно за да няма повече обърквания.
Аве пичове да питам като индианец,по какво можем да определим бързината на процесора на даден сонар?Това и аз установих че определено е важно.Не опитно на терен,а примерно по ТТданни или в магазин?
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Просто никога не съм купувал на старо и сега не ми се иска. Пък и догодина ще е още по-стар и какъв подарък ще е тогава?EU_BG_akademika написа:Купи от Васко сонара, ако ще продаваш догодина,D.Dimitrov написа:И
Най-ефтиния подходящ само за черноморски риболов сонар.
А за истинското ще си говорим догодина. Тази не остана време за избор на лодка./тя вече ще е на старо, че имам известен проблем с чорапите за нова/
Там се оказа, че доста от лодките са оборудвани и при несъответствие на възможности или състояние ще търсим ново.
Гледам Гарминчетата 151 са доста ефтинки и като за край брега би трябвало да станат по описание. Чудя се да не би другите, за толкова малко парички, да са измислили нещо дето да ги превъзхожда значително и после маааааалко да ме е яд?
Ясно ми е, че повечето колеги ниските класове въобще не ги интересуват ма и без нищо не е добре.
Не че не става! Става. Подарявам на всички с добро оборудване лепенки на форума и ........ се залепям.
Та в тая връзка: Фишмастерчеееее....... за теб имам и знаменце и сигнални лампички и буксирно въженце съм си приготвил

Май по нищо!gogo26 написа:Аве пичове да питам като индианец,по какво можем да определим бързината на процесора на даден сонар?Това и аз установих че определено е важно.Не опитно на терен,а примерно по ТТданни или в магазин?
Виж сега, това е затворена система, производителят описва какво може да прави. Това което може го прави, го прави както трябваgogo26 написа:Аве пичове да питам като индианец,по какво можем да определим бързината на процесора на даден сонар?Това и аз установих че определено е важно.Не опитно на терен,а примерно по ТТданни или в магазин?

Такива приказки, че насичал заради слаб процесор, ги забрави, ъпдейтите са само на сайта на производителя и са съобразени с хардуера/възможностите/ на машината, а ако някой си е купил китайски сонар и му насича, кво да ти кажа, повече бих се учудил ако не насича

MAX 2 написа:Момчета, вярно че са общи приказки ама доста се отплеснахте.![]()
Отворете една тема в стил "къде е най евтино" и сложете цялото инфо в нея. Иначе се получава доста объркващо - ужким пишем за сонари, а се появяват стели, сайтове за пазаруване, лични оферти и т.н. (почва да ми напомня на друг форум) ..........
Общи-общи, ама то стана туррлю гювеч. Дори Аз, ......... незнаещият

Такаааа, ..... темата е =СОНАРИ - общи приказки=. Пишете си за сонари.
Имате си и тема = [You must be registered and logged in to see this link.] = за GPS - устройства. Пишете си за тях там.
Пуснах Ви и под-теми, къде и на каква цена да си ги търсите :
1. [You must be registered and logged in to see this link.]
2. [You must be registered and logged in to see this link.]
Не се отклонявайте от смисъла на съответната тема.

Благодаря за вниманието.

Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11743 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 67
След урока на Петьо за правилното разчитане на черно-белия сонар/в другата тема/ май цветния екран вече не ми се струва "изключителна екстра". Говорим си за нашто моренце и гуменетките. А гледам, че някои са четирилъчеви. Ако някой има опит с такова нещо нека сподели това реално доколко полезна екстра е?
Ами полезно е, аз разучавам още де, но например, кое е пясък, кое скала, кое водорасли се вижда...няма нужда да се ориентираш по цветовете...
А пък по язовирите, туй клони дървета треволяци, супер ги показва
лошото е че си играя със сонара и забравям за рибата, неглижирам я ннякак си
А пък по язовирите, туй клони дървета треволяци, супер ги показва

Страница 37 от 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Страница 37 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента