GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

История за лодка, колесар и още някои неща

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  nikgeo Пон 27 Юни 2011 - 14:24

Здравейте колеги,
Много от Вас научиха за проблемите, които имах с лодката си. Бях обещал да опиша случая, след като поправя лодката и огледам с други хора пораженията и на какво се дължат. За да се обясни всичко и разбере голямото ми разочарование, ще опиша всичко от начало, т.е. от закупуването на лодката и колесара. Та да си дойдем на думата:
Декември месец реших да сменям лодката и да си купя RIB, с дължина поне 4.50. След разглеждане на няколко марки лодки и оферти се спрях на лодка 4.80 и започнах преговори за закупуването и, като условието бе, лодката да дойде с колесар, който да е точно за нея. При разговорите обаче ми бе предложено да закупя лодка 4.50, която била много по-хубава и „NEW” за 2011 г. луксозен модел :217b315cad77fe , като лодката се произвеждала в Украйна, а не в някаква си „китаечка”. Е, като ще е гарга, то да е рошава. Междувременно, гледах и лодка на друга фирма, която също бе по-евтина и тежеше обаче 250 кг., при същата дължина. На въпроса ми, защо има такава разлика в килограмите, ми бе отговорено, че тези са по стара технология и много тежали, защото имало някакви излишни облицовки по транеца и тем подобни. Съответно вървяха преговорите и за колесара, като условията поставени от мен, бе колесара да отговаря на лодката, да е здрав и общата дължина на лодка и колесар да не надхвърля 5.50 м. в паркирано състояние, като не държа да е „йофтин” вариант, защото лодката ще се пуска основно в солена вода. Получих оферта, в която бе направена отстъпка и съответно си стиснахме ръцете с „магазинера”, преведох сумата за лодката в началото на януари и тъй като лодката не ми трябваше веднага, решихме, колесара да се поръча по късно и март месец да ми достави лодката.
Първото ми разочарование бе няколко дена след превода на сумата, защото бе обявена обща отстъпка от цената 15 %, която надхвърляше персоналната отстъпка, която ми бе направена, уж като изключение.
Второто разочарование бе март месец. Когато поисках да ми бъде доставена лодката, се оказа, че колесар не може да ми бъде доставен, защото…..обяснения, които мен не ме касаят. Можело да ми достави лодката без колесар и да ми я изсипе пред къщи, а аз да хукна да си търся колесар или да ми продаде личния си колесар, който бил и регистриран и бил уж точно за тази лодка, нов и отговарял на изискванията ми. Е след тези уверения, естествено се съгласих и лодката пристигна по живо, по здраво в Добрич. Оказа се, че по колесара има липси. Няма го единия калник. Липсва дръжка за лебедката, няма и колани за връзване на лодката към колесара, а ако искам, той имал два нови, които срещу заплащане, може да ми остави. Е, взех ги. Спестих си едно ходене до магазин. Липсите, пък бяха изпратени по куриер, така, че бяха отстранени. Оказа се обаче, че на лебедката е навит ремък с ширина едва 1.5 см. :217b315cad77fe , наречен от мен "въжанка" , който трябваше да тегли лодка и двигател общо минимум 250 кг. Е смених и него.
Трето разочарование: Замъкнах лодката да и бъде поставен мАторЯ и със поставянето му, малко остана да преобърнем лодката с колесара. След местене на торсиона, който се оказа, че е боядисан директно върху ръждата (между другото, вече тя изби) и прекрояване на водещите ролки, постигнахме някакъв баланс и аз, въпреки направените допълнителни разходи, доволен вече, хукнах да изловя рибата в морето.
Следващи разочарования: Като новак на тоя вид лодки spying , допуснах грешка при първото пускане на лодката на вода. Забравил съм да затегна пробката за източване на водата от борда на лодката и съответно влезе известно количество вода, която бързо, бързо изгребахме и хайде на рибите. След излизане, отворих пробката за източване на водата от кила, и се оказа, че от там изтече около 15-20 литра ( на око ) вода. Реших, че поради грешката ми да допусна вода на борда, тя е влязла през някой отвор, който се е образувал при монтирането на конзолата и пейките, но имах едно на ум при следващото влизане. Оказа се обаче, че и при следващото влизане, изтече вода от там, но по-малко и реших при третото влизане, когато изляза, да измеря точно колко вода ще изтече и за колко време ще влезе това количество и съответно да се обърна към „магазинера”. Е, не ми бе съдено да направя това измерване. На третия път се случи голямата беля. Влизане при фара в Шабла. Един сравнително добър риболов и доволни излизаме. Започнахме качването на лодката върху колесара и точно в сублимния момент, когато лодката бе на кантар, лебедката изтърва, превъртяха зъбците и са „УЧУПИ”. 509601 След няколко опита да я приведем в действие, решихме трима да влезем в ролята на лебедка и да качим лодката върху колесара на ръце. Напънахме се, но ще кажеш, че лодката не е върху ролки, а върху феродо. Лодката се залюля, изплъзна се и се наниза на винкела, върху който е монтирана крайната ролка на колесара и лодката се проби. С помощта на още няколко човека, качихме все пак лодката върху колесара на ръце и от дъното изтече голямо количество вода, при положение, че образувалият се пробив, бе над водата и през него не е навлизала вода. Тогава си дадох сметка, че когато сме решили да вдигнем лодката на ръце, тя е била много по тежка от навлязлата вода, която се е разпличкала вътре и ни е залюляла, от което и изтървахме лодката. Нея вечер, как не получих инфаркт, само аз си знам. Пътя до Добрич не помня как съм га минал.

И така, да обобщя: Закупена лодка, която е в гаранция, но за производствени дефекти. Колесар, макар и уж чисто нов и за купен от „магазинера”, но втора ръка от частно лице. Колесар, заради който стана белята и физическо увреждане на лодката.
По-долу, ще опиша какви ремонти се наложиха и какво представляват колесара и лодката.

Речник: Под "Магазинер" разбирай - Дилър, Вносител, Дистрибутор, човек, който се опитва или ти е продал нещо.
nikgeo
nikgeo
...........................
 ...........................

Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 64

http://nikgeo.eu/

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Шморхи Пон 27 Юни 2011 - 14:44

Ужас колега! Тотален ужас! Момента с пробиването, все едно на мен ми се случи. 509601 Сега...ще изприказваме един куп приказки, които вече сме приказвали, но...си мисля, че не познавам човек, който да не е опитал "обслужването" в България.
Аз с моя колесар, Мънцата също има с какво да се "похвали"..бе въобще всички, които познавам и са се отдали на някакво хоби са яли попарата на българския бизнес.
Когато влизаме с лодката на приятел, която е с конзола, колкото и да е тихо времето, винаги посъбираме по някой литър вода, а ако е било по-бурно сме стигали и до кофи дори. Но колесара винаги е поемал без проблем теглото и сме източвали водата от негрото без проблем. Лодката дори е вадена с хора на колесара и нито лебедката, нито ролките са поддавали. Явно и теб са те оборудвали с простор за пране на колела...Жалко!
Мисля, че няма да е излишно да кажеш от кой си купил нещата, та всички да имат по едно наум.
Шморхи
Шморхи
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.11.2010
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 42

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  ???? Пон 27 Юни 2011 - 14:53

Аз така и не разбрах,какъв модел е лодката и от кого си я закупил question не ми стана ясно и как ще се счупи пласмасовото дъно /имайки на в предвид че при първото ми излизане/ с Миленчо бях / забих моя риб в бетона на кея, така че бетона се откърти но кила за мое щастие си беше ок. :5ff67901e688fa
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  ???? Пон 27 Юни 2011 - 14:57

Колкото до събирането на водата при мен също го има,НО имам и заводски поставена помпа в двойното дъно,
към която единствено поставих автоматика с поплавък.
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Тедо Пон 27 Юни 2011 - 15:20

Здравей!
Не разбрах защо не ми се обади преди да започнеш да се ядосваш и да си правиш заключения. Разбирам, че докарването на лодката и колесара до София не е много лесно и ефтино, но все пак това е начина да се оправят нещата.
Не се съгласи и на вторият вариант, за който говорихме - като закараш лодката при избрания от теб майстор, да ми се обадите за да уточним проблемите, начина и цената за отстраняването им. Въпреки, че този вариант е рисков за мен, аз го приех, но вие така и не се обадихте.

Доколкото разбрах от кореспонденцията и разговора по телефона, проблемите са 3:
- 1 (основен) - лебедката се е счупила - майсторът на колесарите я е купил от пазара за 30лв - съжалявам, че не е издържала и ако ми пратите счупената, ще я сменя за моя сметка. Когато лодката се качва с голямо усилие на лебедката, трябва да се огледа защо е така, а не да се напъва с всички сили.

- 2- колесарът не ти харесва като цяло - ОК, докарай ми го и ти връщам парите, макар, че вече не работя с "майсторът", който го е направил заради мърлявата му работа (например на поцинкована рама добавя боядисани държачи за калници и т.н., но като цяло колесарите возят по-добре от другите "марки" - пробвал съм почти всички БГ производители и всеки от тях си има кусури, а цените им към оня момент бяха осезаемо по-високи).

- 3- в двойното дъно на лодката влиза вода 15-20л "на око" за един излет - както ти писах това е дребен и лесноотстраним проблем, който не застрашава сигурността и просто трябва да се прегледа и подлепи мястото с теча. Исках да се чуя с твоя майстор и да поема разходите, въпреки че не е "оторизиран сервиз".

Очаквам предложение как да оправиме нещата, но без сръдни и прибързани заключения.
Тедо
Тедо
...........................
 ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 46

http://www.zanderbg.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  ПЛУВЧО Пон 27 Юни 2011 - 15:49

752444 :7319fa0a28be20 не знам Големи неприятности с това ново "съоръжение-въоръжение". shock11
А като знам колко колеги и приятели имат същата марка.... не знам :5ff67901e688fa
Съчувствам ти искренно. :21fe7b94c4e424
Нещо... money6 ...или нищо poorsmilie от ответната страна...?
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО
...........................
 ...........................

Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7386 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Тедо Пон 27 Юни 2011 - 15:55

Не виждам къде е проблема с марката на лодката - проблемът е колесара и лебедката му.

В интерес на истината, днес за трети път преправих разположението на ролките и лебедката на колесара на моята лодка... Трудно е да се намери оптималното разположение от първия път.

Когато карах лодката към Добрич, нагласих ролките спрямо лодката, колкото да я натоварим - не съм пробвал как се качва и пуска на вода (по обясними причини), а и още нямаше двигател (двигателят + акумулатор и резервоар тежът колкото самата лодка, ако не и повече)... Пък и в крайна сметка, когато я товарех още не знаех дали ще оставям и колесара или ще си го прибирам към София.

Тедо
Тедо
...........................
 ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 46

http://www.zanderbg.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Тедо Пон 27 Юни 2011 - 16:13

ПЛУВЧО написа: ...
А като знам колко колеги и приятели имат същата марка.... не знам :5ff67901e688fa
...

Ако може, сподели дали някой има проблем с лодката си от "същата марка" ?

Точно същия модел РИБ 450см преди година си купи Чочо Александров и я ползва като помощна на яхтата си... Не се е оплаквал, дори напротив - много е доволен - с 40кс Ямаха и 6 човека "товар" я карат на глисаж край бреговете на Монте Карло...
Тедо
Тедо
...........................
 ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 46

http://www.zanderbg.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  esox hunter Пон 27 Юни 2011 - 16:31

ПЛУВЧО написа: ....А като знам колко колеги и приятели имат същата марка.... не знам :5ff67901e688fa
Колега Плувчо, гледам Тедо вече ти е отговори ама и аз мислих да те питам същото ....като знаеш, колко твои колеги и приятели имат същата марка... КОЛКО от тях имат проблеми!?!? Предполагам николко, така че не виждам и аз какво общо има тук марката и лодката.
Така че не мисля, че трябва да се намесва марката и лодката, когато става въпрос за колесар и последващите неприятности от проблем с него.
А що се касае до това, че в лодката имало вода, като цяло е лесно решимо, но е трябва да се види и отстрани от специалист.

Колега Nikedo,
Искрено съжалявам за неприятностите, които са ти се случили. 373173
Преди няколко дена Тедо ми каза за случая и беше много притеснен. Доколкото разбрах ти е предложил различни варианти, като да ремонтира колесара или да върне парите. Както и да поеме отстраняването на теч, ако има такъв, както и за негова сметка да ремонтират всичко т.е. и пробитото на лодката, макар че както точно си го описал как е пробита това да не влиза в гаранцията.
Би ли казал, защо не си се възполвал от тези предложения. Предполагам всичко щеше да бъде отстранено и пр. Гледам първо си решл да напишеш и да си изложиш болката, ама защо първо не закара лодката и колесара за ремонт било при Тедо или там при твой майстор (разбрах че и такава опция е имало, която Тедо да плати).
Пак казвам искрено съжалявам за неприятностите които са се получили заради въпросния колесар.
За жалост той не е произведен от Тедо и вече не ги продава, но контрата пак си е в него.
Познавайки го знам че държи на клиентите си и не вярвам да не реши проблема в твоя полза...

esox hunter
esox hunter
...........................
 ...........................

Регистриран на : 15.10.2009
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 51

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  ПЛУВЧО Пон 27 Юни 2011 - 16:56

Абе белята е станала.Дай да не задълбаваме повече нещата.Тедо и Гальо ще се разберат.
angel19
А аз,ако спастря некой лев,към кого мислиш,че ще се обърна за лодка. 570556 sunglasses2
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО
...........................
 ...........................

Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7386 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Светозар Върбанов Пон 27 Юни 2011 - 18:04

Заради калпава лебетка ( която също се счупи по незнайни за мен причини ) платих 2000 евро за ново корито на джета ми преди 3г ! На колесара за лодката ми за 3 път сменям лебедка ! Купувал съм всякакви и евтини и скъпи и пак се чупят - явно не са биле за тези килограми ( така си го обяснявам Аз ) Няма място за сръдни , нито един от Вас няма вина за случилото се ! Това си е фабричен дефект , който е непредвидим за жалост !А и щом Тедо е предложил няколко варианта за решаване на проблема не виждам наистина къде е проблема ??? 12666
Светозар Върбанов
Светозар Върбанов
...........................
 ...........................

Регистриран на : 02.03.2011
Брой мнения : 3176 Рожд.дaта : 15.10.1976
Години : 44

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  ???? Пон 27 Юни 2011 - 18:11

50cent написа:Заради калпава лебетка ( която също се счупи по незнайни за мен причини ) платих 2000 евро за ново корито на джета ми преди 3г ! На колесара за лодката ми за 3 път сменям лебедка ! Купувал съм всякакви и евтини и скъпи и пак се чупят - явно не са биле за тези килограми ( така си го обяснявам Аз ) Няма място за сръдни , нито един от Вас няма вина за случилото се ! Това си е фабричен дефект , който е непредвидим за жалост !А и щом Тедо е предложил няколко варианта за решаване на проблема не виждам наистина къде е проблема ??? 12666

Проблема е в скъсаните нерви,загубеното време и загубата на доверие към доставчика на дадения продукт,
дано двамата изгладят нещата и всичко да стане ок.
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Светозар Върбанов Пон 27 Юни 2011 - 18:14

Дано , искрено се надявам да е така ! 45479


Последната промяна е направена от 50cent на Пон 27 Юни 2011 - 20:36; мнението е било променяно общо 1 път
Светозар Върбанов
Светозар Върбанов
...........................
 ...........................

Регистриран на : 02.03.2011
Брой мнения : 3176 Рожд.дaта : 15.10.1976
Години : 44

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  krokibg Пон 27 Юни 2011 - 20:35

Тедо го каза,лебедката е от тези по 30лв и се преебава за нула време,тази на третия път,поне е издържала две вадения.Аз имам лебедка която закупих за 168лв,както е видно,струва четири пъти повече от сложената и до сега нямам проблеми с нея,макар моята лодка да е с 300кг по тежка от тоя така наречен РИБ /говоря за старата ми лодка/.Щом Тедо поема разходите,всичко е на ред,остава само да стане факт и да си стиснат ръцете !!!
krokibg
krokibg
...........................
 ...........................

Регистриран на : 21.10.2010
Брой мнения : 168 Рожд.дaта : 23.09.1963
Години : 57

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  фишфрена Пон 27 Юни 2011 - 21:39

Тедо написа:
ПЛУВЧО написа: ...
А като знам колко колеги и приятели имат същата марка.... не знам :5ff67901e688fa
...

Ако може, сподели дали някой има проблем с лодката си от "същата марка" ?

Точно същия модел РИБ 450см преди година си купи Чочо Александров и я ползва като помощна на яхтата си... Не се е оплаквал, дори напротив - много е доволен - с 40кс Ямаха и 6 човека "товар" я карат на глисаж край бреговете на Монте Карло...


Колега Тедо, след като Никгео премери в мое и на още един съфорумник присъствието,
дебелината на счупеното дъно, а то бе 2,2мм. си мисля, че е въпрос на време да се
обадят и други.
фишфрена
фишфрена
...........................
 ...........................

Регистриран на : 24.01.2010
Брой мнения : 633 Рожд.дaта : 12.04.1956
Години : 65

http://www.dekoraty.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Тедо Пон 27 Юни 2011 - 21:44

фишфрена написа:
Колега Тедо, след като Никгео премери в мое и на още един съфорумник присъствието,
дебелината на счупеното дъно, а то бе 2,2мм. си мисля, че е въпрос на време да се
обадят и други.

аз всеоще не съм видял снимка на повредата, но доколкото разбирам, е в предната част странично от кила - всички лодки се правят усилени в областта на кила, транеца и палубата където се ходи - останалите ненатоварени места няма как да се счупят освен от удар... 2мм стъклопласт не е хич слаб. нека се качат снимки, ако може!
Тедо
Тедо
...........................
 ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 46

http://www.zanderbg.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  фишфрена Пон 27 Юни 2011 - 22:10

Проблема е точно там, където трябва да е кила. Тя назад няма кил, а е равна, като дъска
и там се е счупила. Счупеното е там, където върви ролката и е 25/25 см.
Ролките на колесара технологично са направени да не се въртят и от там идва основният проблем с качването на лодката.
фишфрена
фишфрена
...........................
 ...........................

Регистриран на : 24.01.2010
Брой мнения : 633 Рожд.дaта : 12.04.1956
Години : 65

http://www.dekoraty.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Мънцата Пон 27 Юни 2011 - 22:13

Тедо написа:... с 40кс Ямаха и 6 човека "товар" я карат на глисаж край бреговете на Монте Карло...
На мен ми се струва, че май са им объркани представите за глисаж на тия хора no2 Да не говорим, че не е възможно да се качат 6 човека на тази лодка no2 Както и да е, по темата:

Тедо, извинявай брат, ама не съм много съгласен с теб.

Тедо написа:
Доколкото разбрах от кореспонденцията и разговора по телефона, проблемите са 3:
- 1 (основен) - лебедката се е счупила - майсторът на колесарите я е купил от пазара за 30лв - съжалявам, че не е издържала и ако ми пратите счупената, ще я сменя за моя сметка. Когато лодката се качва с голямо усилие на лебедката, трябва да се огледа защо е така, а не да се напъва с всички сили.

Като продаваш колесар за толкова пари, най-малкото е редно ти да го прегледаш и да се убедиш във функционалността му, преди да го пратиш, а не майстора във Варна да купува лебедка и да я сменя.

Тедо написа:
2- колесарът не ти харесва като цяло - ОК, докарай ми го и ти връщам парите, макар, че вече не работя с "майсторът", който го е направил заради мърлявата му работа (например на поцинкована рама добавя боядисани държачи за калници и т.н., но като цяло колесарите возят по-добре от другите "марки" - пробвал съм почти всички БГ производители и всеки от тях си има кусури, а цените им към оня момент бяха осезаемо по-високи).

Тука гледам и не вярвам на очите си :217b315cad77fe

Тедо написа:
- 3- в двойното дъно на лодката влиза вода 15-20л "на око" за един излет - както ти писах това е дребен и лесноотстраним проблем, който не застрашава сигурността и просто трябва да се прегледа и подлепи мястото с теча. Исках да се чуя с твоя майстор и да поема разходите, въпреки че не е "оторизиран сервиз".
Проблема въобще не е дребен, с оглед на последвалите събития ... А и все пак говорим за чисто нова лодка! Майстора е Съби, сигурно го познаваш, а за "оторизирания сервиз" ... spying

Както и да е, наистина, дано да се оправите с Гальо като хора 231589 Нищо лично, просто това е мнението ми sunglasses2
Мънцата
Мънцата
...........................
 ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty 123

Писане  max Пон 27 Юни 2011 - 22:24

Колеги,имало е да става.Аз с колесари съм патил доста (то не бяха главини,то не ме изпреварваха гуми ,абе.....) и то вината винаги е била в пройзводителите.Ако си купил лодката нова (би трябвало да има някаква гаранция нали ?) Това не значи че по вина на новия собственик трябва продавача да одговаря за щетите.При положение че при първото излизане си установил теч ,би трябвало да се консултираш с продавача.Далече съм от мисълта че Тедо те е подвел (но поне аз не бих купил нова лодка със стар колесар).Лебедка от 30лв е смешно да се споменава (но хората са казали -----за толкова пари толкова).Ако ролките не се въртят (майстора е за линч).Дебелината на стъкломата не е най-важното(с новите технологий скоро ми правиха демонстраций с един милиметър какво ли не правих и няма чупене).Дано стигнете до консенсус 488232
max
max
...........................
 ...........................

Регистриран на : 28.06.2010
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 51

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  фишфрена Пон 27 Юни 2011 - 22:51

Колега Тойо1, напълно съм съгласен,че каквото е писано ще се случи , но когато на Божията ръка помогне и една човешка, става една лелееееее 509601
фишфрена
фишфрена
...........................
 ...........................

Регистриран на : 24.01.2010
Брой мнения : 633 Рожд.дaта : 12.04.1956
Години : 65

http://www.dekoraty.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Тедо Вто 28 Юни 2011 - 11:06

Мънцата написа:

Тедо написа:
2- колесарът не ти харесва като цяло - ОК, докарай ми го и ти връщам парите, макар, че вече не работя с "майсторът", който го е направил заради мърлявата му работа (например на поцинкована рама добавя боядисани държачи за калници и т.н., но като цяло колесарите возят по-добре от другите "марки" - пробвал съм почти всички БГ производители и всеки от тях си има кусури, а цените им към оня момент бяха осезаемо по-високи).

Тука гледам и не вярвам на очите си :217b315cad77fe


ами повярвай, щото ако си работил с "контрагенти" ще знаеш за какво става въпрос...

На въпросния Румен му платих на 100% 2 колесара точно след като никгео си поръча лодката и колесара... Колесарите трябваше да станат за 2 седмици... Станаха за 3 месеца и кусур след като му доплатих още пари... Няма случай да направи 2 пъти еднакви колесари - тамън хвана кусурите на един и му кажа да ги оправи, той осере друго... В желанието си да предложа комплексна услуга на клиентите, се оказва, че обирам всички негативи - вменява ми се вината за чужди грешки, та чак марката лодки се прехвърля сякаш имат общо с лицето "Румен ЕТ РУМИРА"...

А иначе за возията е факт, че колесар с торсион от френска кола и такъв с фабричен торсион KNOTT нямат нищо общо като поведение на разбитите ни пътища... При вторите 40% от времето поне едната гума е във въздуха... Ако Галин има желание, мога да му изпратя нови килови ролки с нови стойки - да се сменят и лодката ще се качва с лекота от един човек, както си му е реда. Ако смята, че колесара не може да му върши работа, приемам да ми го върне както предложих и вчера...
Тедо
Тедо
...........................
 ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 46

http://www.zanderbg.com

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty 123

Писане  max Вто 28 Юни 2011 - 11:57

Тедо ,значи моя пациент отново е оправил нещата sunglasses2 Като се върне от море всичко ще си дойде на място :609c1f728720fb Основния проблем при нейго е че постоянно не му стигат парите и прави икономий от всичко (ако не му знае човек номерата ......при едно от ходенията при нейго беше направил оборка на плаца на всичко метално sunglasses2 за да имал пари за материали ???).Никога не поръчвай нищо повече там (вчера по тел. му обявих че това е последното нещо което се прави при нейго но няма да мине само с това :d776892fea672e ).Колесара на Румен за да стане трябва основно да се преправи всичко и пак височината е голяма и при пускане и вадене е кофти, а лентите който слага на лебедката ги ползвам да си връзвам рибите за да са във водата при тролинг fishing1 и пак имам едно на ум ).
max
max
...........................
 ...........................

Регистриран на : 28.06.2010
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 51

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  nikgeo Вто 28 Юни 2011 - 12:24

Преди да започна продължението на разказа, искам да изкажа огромната си благодарност към Румен – фишфрена и Сашо - alex75 за поправката на лодката и колесара. Мога да кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ ! worshippy worshippy worshippy

Извинявам се на всички колеги, които са били подразнени от неправилното членуване на думата колесар в по-горния пост. Нека се чете колесараЯ. Грешката е почти умишлена. Речника ми за Word, дава грешка при правилно членуване и аз без да се замисля, приех за вярно това членуване, въпреки, че се усъмних в началото. spying

Ремонти:

След обаждане до приятел, малко се поуспокоихк ато ми казаха, че е възможен ремонт и той може да стане за нула време. И така, в четвъртък, 23.06, газ на колата и след два часа съм в Исперих. По пътя, след Дулово, се извършваше ремонт и асфалта бе нарязан. Леко, леко, преминах района, но когато стигнах до местоназначението, какво да видя? Левия калник на колесаря липсва. Той бе хванат на два винкела, които бяха заварени за рамата. Направена е много добра заварка, за да паднат на четвърто-пето излизане на композицията.
След доста усилия, свалихме мАторЯ, вдигнахме лодката и дупката лъсна.
Ето я нейна милост: 364672

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


Е залепихме я с една кръпка, а след това положихме един пласт по цялата дължина на кила. Дебелината на дъното се оказа „огромна”. Цели 2.3 мм дебелина. Май са сложили цял един плат, при оформяне на дъното.
Когато разгледах колесаря, то направо настръхнах. На торсиона бе избила вече ръждата. Гумите, които бяха втора ( а може би трета и т.н. ръка ) бяха напукани. Сега във всички случаи трябва да ги сменя. За опорните ролки, по които трябва да се движи кила на лодката, не ми се говори. Пробвах да завъртя ролката с ръка, като леко я притисна при завъртането. НЕЩЕ ! Ами как ще се движи тежка лодка по нея. Та гумата ще действа като спирачка. Едната ролка, задната, бе започнала леко да се прокъсва от триенето, при трите пускания на лодката. През средата на ролката има тръбичка, която бе с диаметър около 15 мм. Оста, около която трябва да се завърти ролката бе направена от полу ръждясало арматурно желязо, с диаметър 10 мм. Няма лагери или втулки. Е, как аджеба ще се завърти тая ролка ? Лебедката пък бе „последна грижа”. Зъбците и бяха започнали да се изронват. И как няма да се изронят, когато самата ролка играе „туист” , около оста.

Е вече лодката е готова и усилен кил. Колесаря е в основни линии приведен в действие, като са сменени осите на ролките и са набити втулки. Сега ролките се въртят като „щури”. Прибавиха и още една задна ролка, за подсигуряване. Лебедката бе ремонтирана, като се смени оста и, и сега действа, но във всички случаи трябва да се смени цялата, защото не се знае кога отново ще изтърве, заради зъбчатката. Сега трябва да сменям гуми и да търся и калник.

Е това е в общи линии историята за лодка, колесар и още нещо.

Още един път искам да благодаря на приятелите, които в този труден за мен момент не само ми помогнаха, но и ме окуражиха. На всичкото отгоре, ме заведоха на дунавски риболов.

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!!
worshippy worshippy worshippy

nikgeo
nikgeo
...........................
 ...........................

Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 64

http://nikgeo.eu/

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Мънцата Вто 28 Юни 2011 - 12:49

Радвам се, че приказката е с хепи енд, Гальо 135d02aa35ad75a2cb71 И дано наистина е THE END :5ff67901e688fa

А за Румбата и Алекс worshippy worshippy worshippy
Мънцата
Мънцата
...........................
 ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  JimBeam Вто 28 Юни 2011 - 12:52

Пусни една снимка на тоя изтормозен колесар, че ако някой го срещне , да знае че ти си го "забравил" нейде по пътищата sunglasses2
JimBeam
JimBeam
...........................
 ...........................

Регистриран на : 24.09.2010
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 59

Върнете се в началото Go down

История за лодка, колесар и още някои неща Empty Re: История за лодка, колесар и още някои неща

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите