GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дуранкулак или опит да разбием СОМА

Go down

Дуранкулак или опит да разбием СОМА Empty Дуранкулак или опит да разбием СОМА

Писане  nikgeo Пон 18 Юли 2011 - 12:58

Здравейте приятели! :609c1f728720fb
След две годишно прекъсване, реших отново да посетя Дуранкулашкото езеро! Миналата година то беше забранено за риболов и макар, че преди това се бях отчаял за този водоем, все пак, силна група, която, според думите на един колега, наброяваше в края на риболова, почти един футболен отбор, 41990 се стоварихме на брега му. Голяма част от местата удобни за риболов са почти или напълно заличени. Просто не можах да позная блатото. :217b315cad77fe Обрасло е плътно с папур и за да се възстановят старите места, трябва да сте въоръжени с коси и сърпове и почти ден работа с тях, за да достигнете до водното огледало и да можете да осъществите риболов. Все пак, ние се настанихме на едно от полу-обработените места и след не повече от час, имахме добри условия за риболов.
Искам да ви предупредя от сега, че нямам снимки, защото се оказа, че фотото ми е развалено, GSM-а с паднала батерия, а зарядното за колата повредено ( скъсала се е някаква жичка ) 509601
Така. На 13-ти, около обяд се изсипахме четирима върли рибари, изградихме лагера и изпратихме най-младия от нас, за набавяне на необходимата месна стръв. Тя е блатен червей. Този червей, за незапознатите, е много особен. Прилича повече на арматура. Толкова е здрав и дълъг. Аз, като един изпечен геодезист, не се стърпях и измерих дължината на един от тях, като се оказа, че е дълъг 33 см. 41990 На блатен червей, хвърляхме от ръка. Стараех се да постигна дистанция поне 80 м., което никак не е лесно, при насрещно-страничен вятър и дебелини на кордите от 0.35 и нагоре. Тъй, като, на водоема е забранен всякакъв вид воден спорт, т.е. влизането с лодка, дори и за изтегляне на въдици или захранка, изтегляхме въдиците, които пък бяха на плочки с кюспе, с плуване. Целта на риболова бе „негово Величество СОМА”, а по едрите екземпляри са по-вътре.
Поради липса на снимков материал, няма да Ви занимавам по обстойно с перипетиите по пристигащи допълнително колеги, и риболова през следващите дни. Само ще кажа, че се обадиха доста сомчета от порядъка на от 1 до 3.5 кг., единствено на блатен червей. Е имаше и сомета с размера на лихнуси, ама тях просто няма защо да ги споменавам. На рибка нямахме нито едно соме. На кюспето вадехме винаги закачена по една хубава белица или червеноперка, която поради топлата вода беше сдала багажа във водата, след престой на въдицата около 12 часа и неуважена от нито един сом.
Между висенето за сом, свободните от „наряд” се занимаваха с костура, който се отчиташе подобаващо на всичко което му подадеш и е в неговия вкусов обхват – червеи ( торен и блатен ), рибка, та дори и на остатъци от вечерното барбекю. 226711
Така изкарахме до събота – 16-ти вечерта, сдадохме багажа. Слънцето ни прогони !
Няколко предупреждения: 484712
1. Не се опитвайте да влизате с лодки или да пробвате риболов в забранените зони. Водоема е под постоянен видео контрол, макар, че за бракониерите той не е пречка. Има разположени три видео камери, които следят уж за прегрешения. Беше извършена проверка с лодка от към водата в 12 часа, посред нощите!
2. Не надхвърляйте три броя въдици, макар за водоема да е разрешена само една. Не правят проблем, ако си само с три, поне за сега.
3. Запасете се с репиленти и всякакви други средства, за отблъскване на комарите. Палатки и тенти да са здраво закрепени към земята, а слабите колеги да носят камъни в джобовете, за да не ги отнесат комарите!
:dancingHappy_i :609c1f728720fb
nikgeo
nikgeo
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 65

http://nikgeo.eu/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите