GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...."

Go down

Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...." Empty Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...."

Писане  esox hunter Пон 26 Мар 2012 - 19:02

Пак да си кажа и да предупредя, че снимките и текста в материала подолу са авторски и не могат да бъдат разпространяване в други сайтове, вестници, списания и пр. без изричното ми съгласие. Това го пиша поради зачестилите кражби на снимки и публикации, къде ли не.
Извинявам на колегите, които ще четат за по ниското качество на снимките, но е направено поради написаното погоре.


Решаваме да направим още един излет с надеждата пак да хванем някоя и друга рибка, а и да да ни удари нещо голямо ... Разбираме се с Адриан и така вече в оригинален риболовен състав от „време оно” в петък към обяд потегляме към Гърция.
Път като път, идиоти, като идиоти по пътищата..., както и да е по живо по здраво пристигаме. Да вметна само, че по пътя се разминахме с наши приятели, които бяха 2 дена по ловните полета и споделиха, че дори удар не са имали и се бяха утешили с няколко октоподчета за изпроводяк. Така с не много обнадеждаващо инфо, но изпълнени с оптимизъм вечерта си спретнахме една софра и в повечко приказки и по-малко сън дочакахме утрото.
5.30 ч – хладно, леко подухва ветрец, капитана вече ни чака на лодката...Натоварваме набързо багажа и потегляме. Това ми е любимо още е тъмно, звезди, наоколо море в далечината се отдалечава все още заспалото пристанище. Тук там примигват няколко риболовни шамандури, а в далечината блещукат 2-3 зелени и червени светлинки на лодки. Сутрешният бриз леко примесен с дизелови изпарения – безценно, както се казваше в една реклама...
Пътуваме с круизна скорост към „зоната”...вече почва да се развиделява и Криси използва първата възможност да направи няколко снимки:

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Студено е и се радвам на първите лъчи на слънцето...в очакване на удар...
[You must be registered and logged in to see this image.]

Започваме да обикаляме из района, който сме набелязали. За разлика от други път сега не се забелязват издайническите знаци давани от другите морски обитатели, птици и делфини. Няма ги и сутрешните гърбове на тончетата над водата... сонара показва много по-малко риба от предишната седмица, но има – това е добре... Плаваме...става към 7ч.... и изведнъж при мен удар:
[You must be registered and logged in to see this image.]

Сякаш времето спря за момент – в първия миг подръпна и миг след това втори удар и закачане. Започна да взима аванс, но някак си по-бавно в първите 4-5 метра и си викам
„това е добро рибе явно не е чак толкова голямо” казвам си го на ум и „рибето” явно се усети и като отлепи...аванса започна да пищи* и влакното взе да изнизва с бясна скорост... Не е голямо ли...лелееее!!! ‘Баси ръна!!!
(*От предния път си взех бележка и сега аванса беше много натегнат - Криси на ръка едвам го издърпваше )
От време на време усещам яростни тласъци...за сега го удържам,...както споменах аванса беше много натегнат,а рибата сякаш не го усеща... В някакъв момент виждам как около 250 м от шпулата вече са заминали...за капак при обирането на влакното на Адриан то се оплита в моето, той обаче бързо успява да преметне пръчката – линията е свободна отново...викам на капитана „давай след нея, шпулата се изпразни”. До сега в такива моменти съм бил хладнокръвен, но сега взех леко да се притеснявам виждайки как ми остават не повече от 15-20 м влакно и в главата ми едни „филми”...Тръгваме, успявам да върна около 20-на метра без да й давам „да диша”... В някакъв момент започва яко да ме натяга, лодката се клати и сядам на пода за стабилност....рибата сякаш за миг се умори и забави ход...свърна леко на дясно и влакното поохлаби. Чувам зад мен „май се откачи”, но аз знам, че не е и бързо обирам влакното, секунда – две след това и отново сме в играта...отново рън 20 м и отново охлабване...викам си „пак свърна нанякъде” и обирам бързо, но този път не усещам нищо...след малко вече усещам само воблера...Вече знаех, че ми е изправила куките... :5f3aea9b1ac151 Същите тези, които специално смених с 2 номера по-големи чисто нови Онъри – морско „уж” усилено изпълнение...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Това беше... качих се пак на „Товарния влак” вече за не знам си кои епизод ... Амааа...

Ето малка част от емоцията на риболова, която Криси успя да улови...

REKLAMA
Галерия


Втора серия "Мартенски фишинг 2012" + "Качих се на товарния влак амааа...." Empty
Юни 2021
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Календар Календар

РИБОЛОВ