НОЩЕН РИБОЛОВ ОТ БРЕГА
Страница 4 от 34 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 34
Re: НОЩЕН РИБОЛОВ ОТ БРЕГА
Наистина бе тегава. Имахме по 7 сафрида от 21 до 24 ч. Браво на вас за упорството и резултата!strijok написа: към 23,30 се преместихме на Германката, точно Стенли и Ставри видни розови рибари събираха с инфото, че е тегава работа.![]()
карид- ...........................
Брой мнения : 402 Рожд.дaта : 08.09.1974
Години : 46
ДЯДО ИВАН написа: Чао ,че и аз отлепям за риби![]()
Ванка има ли отхапани или наранени сафриди бре,знаеш що питам замислям нещо ама да не бъхтя път напразно

Нали знаеш ,че ако има нещо такова ще ти звънна.Преди три дена буквално преди да си вдигна чепарето с рибата нещо ме удари силно.Вдигнах чепарето над водата с 5 сафрида и бяла риба ,колкото 300 грамова платирина .И както си го вдигах рибата падна.Наистина помислих че е платерина,но като изкарах чепарето бидема беше отрязан през средата като с нож ,а майката на чепарето престъргана на 5 места.Умрях си като разбрах ,че е било кандидат лефер.Веднага хвърлих на плувка със парче сафрид ,но 2 часа нямаше пипане.Та няма го още както трябва ,само инцидентни отхапани риби и скъсани куки.Това е.Правя проби ,така че ще ти се обадя ,ако се появи нещо. :609c1f728720fbdobria1 написа:ДЯДО ИВАН написа: Чао ,че и аз отлепям за риби![]()
Ванка има ли отхапани или наранени сафриди бре,знаеш що питам замислям нещо ама да не бъхтя път напразно![]()
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 48
Аз пък вчера вечертта бях на Маслен нос.С братовчеда ми и чичо ми застъпихме от рано,17:30 вече бяхме опънали и хвърляхме на вътре.Чичо ми хвана няколко трофейни сафрида,аз една граца,а братовчеда хвана някоя друга ламаринка.Към 20:30 започнахме нощният.Работата не вървеше.Светлината ни нещо не биваше.От 23 и нещо се раздвижиха нещата и направих 40 риби - 2,200 показа на жената кантара.Рибите само едри-най едрите сафриди,които съм хващал.(Тази сутрин малко излъгах Карид с едни 28 см.Сега като се наспах последва ново измерване в замръзено състояние 16,7 см не знам какъв грамаж.)Събудих се 5:10 пред вкъщи,бързо разтоварване кафе,енергиина напитка и кола,пак на работа.
Моето чепаре пак не работи.Използвах това на Дядката.Е братовчет ми хвана 20 риби с мое чепаре,но не мисля че работи правилно
Моето чепаре пак не работи.Използвах това на Дядката.Е братовчет ми хвана 20 риби с мое чепаре,но не мисля че работи правилно
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 38
Иво ,не се притеснявай брат.Не е проблема в чапаретата.Рибата я няма .Сега се прибирам от Тюленово с кило сафрид .Това от 01 часа до 04 часа.Скръб !!!Няма я рибата . :5f3aea9b1ac151 Ще чакаме да дойде ,няма как.Ай лека.
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
И аз записах един нощен риболов на скалите на Тюленово в актива си,в компанията на Страхил и Д-р "Драконов".
Доктора е един авер на Страхил.Голям беладжия и голям карък. :5ff67901e688fa Освен,че ловеше основно дракони(по два наведнъж,и така ги докара до около
стотина бройки,че и повече
),с негова "помощ" се разделих с едно пластмасово столче,а Страхил с лампата си за нощен риболов,наедно с акумулатора за сонара. :5ff67901e688fa От 11.30 до 3.00ч. две килца без 20гр.
Силен вятър и пенливи вълни правиха риболова труден,но очарователен. Няма я много-много рибата,ама аз доволен.Имаше емоции и смях. :dancingHappy_i
Ако бях с чепаре на Дедо Иван,сигур щях да хвана поне 6кг.......
Ама той не е...ва да си вдига телефонЯ. :d776892fea672e

Ако бях с чепаре на Дедо Иван,сигур щях да хвана поне 6кг.......

ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7384 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50
Ми незнаеш ли де живее и де ходи за риба
кой ти е виновен :29e6bbd771c7f3
Аз пък след малко отлитам да им изкъртя зъбите, че и ако имам късмет мое да подразня и Добрия :525707397c05bb :525707397c05bb след инфото за отхапани куки снощи :29e6bbd771c7f3

Аз пък след малко отлитам да им изкъртя зъбите, че и ако имам късмет мое да подразня и Добрия :525707397c05bb :525707397c05bb след инфото за отхапани куки снощи :29e6bbd771c7f3
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
strijok написа:че и ако имам късмет мое да подразня и Добрия :525707397c05bb :525707397c05bb след инфото за отхапани куки снощи :29e6bbd771c7f3
Тя гората му пламна вече

ПЛУВЧО написа: Няма я много-много рибата,ама аз доволен.
Някой не пробва ли за чернокоп???
Пробвахме , ама вятъра беше много силен, много бързо снасяше плувката и правеше голям корем .При наличието и на три 8 -ци във водата +двама ПИШМАН рибари около теб ,а и без никаква индикация за кълване след около час упорство се отказахмеdobria1 написа:ПЛУВЧО написа: Няма я много-много рибата,ама аз доволен.
Някой не пробва ли за чернокоп???
Снои и при нас бе кофти. Рядка риба.
Щом на финала спорихме със Стрижко,кой има по-малко риба. ..май аз победих :dancingHappy_i
Едра риба,но супер рядка.
Опитах и за чернокоп-един удар! Вадя,нямам стръв и долна лука
. Веднага приправих такъма с две 2ри номер,една зад друга.Нямах втори удар. Имам малко над кило риба.
Щом на финала спорихме със Стрижко,кой има по-малко риба. ..май аз победих :dancingHappy_i
Едра риба,но супер рядка.
Опитах и за чернокоп-един удар! Вадя,нямам стръв и долна лука

ТАРАЛЕЖ- ...........................
Брой мнения : 1356 Рожд.дaта : 15.10.1974
Чак сега влизам в нета. Ми в петъка заформих поредния риболовен маратон. Надвечер на Агалината направих 1,5 кг сафриди. Имаше и отрязани бидеми и извадени само глави на два пъти на сафриди, на колегата до мен.
Продължих на нощен на Германката, но чак в 23 ч. Хората се изнесоха към 00 ч и тогава дойдоха бандата на Сървайвъра, Емо и Назиф. Бяха капо от нощен на Агалина от 21 до 24 ч. Рибата тръгна след 1 ч. До 3 ч бе чат-пат, но след 3 ч беше лудница. Измъкнах и един среден чернокоп на чепарето за нощен. Жалко, че бандата си тръгна към 3,30 и останах сам на Германката. Само докато си събираха чепаретата и прътовете за 10-мин-дръпнах 10-на риби. Ма мазнииии. И тъй до 4,30 бой, докато не ми омаля и втората светлинка и финито. Към 2,5 кг.
П.с. Паднах под 80 кг от тея среднощни маратони. :lol:
Продължих на нощен на Германката, но чак в 23 ч. Хората се изнесоха към 00 ч и тогава дойдоха бандата на Сървайвъра, Емо и Назиф. Бяха капо от нощен на Агалина от 21 до 24 ч. Рибата тръгна след 1 ч. До 3 ч бе чат-пат, но след 3 ч беше лудница. Измъкнах и един среден чернокоп на чепарето за нощен. Жалко, че бандата си тръгна към 3,30 и останах сам на Германката. Само докато си събираха чепаретата и прътовете за 10-мин-дръпнах 10-на риби. Ма мазнииии. И тъй до 4,30 бой, докато не ми омаля и втората светлинка и финито. Към 2,5 кг.
Зимата каква ти е работата - си ги върнеш ве.карид написа:.
Я глей с къв кеф те дарява Нептуна. :thumbsupsmiley
КИРО- администратор
Брой мнения : 21217 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Колеги много ви се кефя на темата ! :609c1f728720fb
Бихте ли споделили малко и за нощните лампи , които използвате ?
Успех ви желая ! :d5b65c17bec10f
Бихте ли споделили малко и за нощните лампи , които използвате ?

????- Гост
- колеги благодаря ви за изчерпателното инфо :d5116e0ebf2fc8 - надявах се тук да намеря нещо различно , но се оказва , че и този форум е като всички останали :4506ea66aafe7f , леко съм разочарована - имам чувството , че сте се разделили на групички или се лъжаNataliq написа:Колеги много ви се кефя на темата ! :609c1f728720fb
Бихте ли споделили малко и за нощните лампи , които използвате ?![]()

????- Гост
Много бързо се предаваш
Аз ползвам челник, един такъв с лупа със акумолаторна батерия и горе долу ми върши работа, но професионалистите имат по две последователно свързани акумолаторчета по 12V, 6.5-7 Amh към които свързват крушка и си светят на воля. Аз съм на Вие с тока и не съм сигурен дали няма некви съпротивления и резистори там както им казваха ма в общи линии е това което съм видял.

Аз ползвам челник, един такъв с лупа със акумолаторна батерия и горе долу ми върши работа, но професионалистите имат по две последователно свързани акумолаторчета по 12V, 6.5-7 Amh към които свързват крушка и си светят на воля. Аз съм на Вие с тока и не съм сигурен дали няма некви съпротивления и резистори там както им казваха ма в общи линии е това което съм видял.
strijok- глоб.модератор
Стига така!
Звънни ми,ще ти обясня! 0898778802 или 0877576062.
..но,не е само до лампата или фенера.Чепаретата са важни!
Звънни ми,ще ти обясня! 0898778802 или 0877576062.
..но,не е само до лампата или фенера.Чепаретата са важни!
Ааа..Той Ежко не е опасен.Няма бодли.
Едно време ползваха газови лампи,спиртници и т.н.,но вече се ползват по-съвременни осветителни тела.Там може да те светне Дедо Иван или Страхил,а що не и Гаргарон.Само дето сигурно не са видели темата и питането ти. :609c1f728720fb

Едно време ползваха газови лампи,спиртници и т.н.,но вече се ползват по-съвременни осветителни тела.Там може да те светне Дедо Иван или Страхил,а що не и Гаргарон.Само дето сигурно не са видели темата и питането ти. :609c1f728720fb
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7384 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50
Аз съм с едно фенерче купено от магазин за един лев. Струва 6 кинта. Фенерчето е с лупа и може да се фокусира лъча. И една стойка самоделка за фенерчето съм си направил. Имам и три купени акомулаторни батерии 1,2 v за него. Издържат ме 4-5 часа. А скоро си купих един фенер също с лупа за 20 кинта от един склад на Сливница. Барабар със зарядното и акомулаторната батерия е толкоз. Иматри режима-силно, по-слабо и премигващ. На силния режим обаче батерията пада за час и нещо. Слабия още не съм го пробвал.
Иначе и на мен ще ми е интересно да споделят колегите с какво си светят.
Иначе и на мен ще ми е интересно да споделят колегите с какво си светят.
Отделно от това и чепаретата са по различни от тези за през деня и за от лодка.Там специалистите да се намесят. :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4384 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 45
Идеята е да се направи едно концентрирано петно пред теб, за да се събере рибата на светлината. Мисля си че петромакса и газовите бутилки с чорапчетата няма да вършат работа, освен ако не се направи някакво приспособление за да е насочена светлината, а не толкова разпръсната.
Инак верно не става с всякакви чепарета.
strijok- глоб.модератор
Според мен е по важна светлината - ловила съм и в пристанища нощем с огромни прожектори , с обикновени чепарета и пак съм хващала . Не забравяйте , че от всеки предмет , когато се движи под водата нощем , когато е бистра тя фосфорецира . Нека все пак спецовете да се изкажат .

????- Гост
:9bbce68c65a7e8 :9bbce68c65a7e8 От петромакса по-добра светлина няма , но е сташно неудобно - няколко пръски и стъклото се пука ,чорапчета и т.н . Номера е да нагласиш светлината така,че да имаш най-добър резултат , ама за това точна рецепта няма.Един път рибата е в светлото, друг път иска приглушена светлина ,трети път пък е направо в тъмното - всичко там става с проби.Както каза Ежко , чепаретата са доста по-важни от светлината но за това ще трябва да се престрашиш и да се срещнете.Доколкото знам също е решил да пробва рибите към Поморие , та може да се срещнете , а относно нрава му - изградила си си грешно впечатление за момчето :609c1f728720fbstrijok написа:Идеята е да се направи едно концентрирано петно пред теб, за да се събере рибата на светлината. Мисля си че петромакса и газовите бутилки с чорапчетата няма да вършат работа, освен ако не се направи някакво приспособление за да е насочена светлината, а не толкова разпръсната.
str.hadjiev написа:...Доколкото знам също е решил да пробва рибите към Поморие , та може да се срещнете ..
Да, Тарльо може да прескочи до Поморие, ама Приморско му идва малко далечко

JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 58
[quote="str.hadjiev"]..а относно нрава му - изградила си си грешно впечатление за момчето :609c1f728720fb [/quote]
Ей това е приятел!!
Ей това е приятел!!

Страница 4 от 34 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 34
Страница 4 от 34
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента
» Риболов с Директен телескоп и Спиди!!!
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
» ВРЕМЕТО В МОМЕНТА И ПРОГНОЗА - 2016 -2020г
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ