GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SURFCASTING

2 posters

Go down

SURFCASTING Empty SURFCASTING

Писане  Петър Василев Нед 6 Дек 2009 - 12:28

Приятели surfcasters, или ако предпочитате, нови surfcasters, нека позная ... ..

Просто си купувате един или два такъма напълно оборудвани с тежест, вирбел, вързани куки ,готови монтажи и имате усещането , че сте готови за невероятните приключения на рибола surfcasting?
Може би ще е имате шанс за улов на първия Ви си лаврак, ципура или друга риба.
Ами да!
Това винаги се случва в началото. Ние не знаем много, а просто искаме да пробваме тази техника. Понякога ни помага приятел, но по-често имаме пълно доверие на първия търговски магазин за рибарски стоки, които, ако са добри, ще излезе от магазина с празен портфейл ,чрез закупуване на необходимото оборудване за перфектния начинаещ ... ...

Така оборудвани сте сигурни, че скъпия такъм ще ВИ доведе до успех;
Прът?; : Бaaaa! Все още не знате как да го използвате в пълния му потенциал (след като започвате да ...)
Макара? : Не, разбира се! Тя е само един склад за влакното и рибата ще е любопитна да разбере дали е Daiwa и Shimano. spying
Линията, влакно; : Нито! 12666
Вижте ... стръв; : О, ела по-близо, ела по-близо.
Това е много важно, но е недостатъчно 12666 .

Монтажа; : Виждате ли, когато имате желание;
Даа, разбира се, монтажа. Не само трябва да имаме добра примамка, вие трябва да знаете и как да я представите добре на рибата.
Не забравяйте! В surfcasting е преди всичко за риболов със стръв, така че важи концепцията за (макар, че след това трябва да внимаваме за движението на теченията). Най-важното е, че се прилага към всички риболови с естествена стръв, представляващи съвършена презентация на стръвта във водата. Ето ни една крачка напред в радост,която ни се предлага от surfcasting. Този път, не просто ще се опитаме да уловим няколко риби, но да ги уловим с нашия монтаж.

Това означава много: в процес на възстановяване от простото прилагане на риболова от плажа, този път създаден oτ нас монтаж! Опитваме се да разберем, да помисли за една стратегия, представяте си за условията на риболов и накрая констатираме.
Дали ще работи; Няма ли да работи; Нека да започнем от начало за да се определи това, което търсим и след това да създадаваме ...

Нека да погледнем най-важните:

Преди да получи тази или друга линия, този или онзи компонент, ние трябва да определим нашите нужди. Те се отнасят към две основни условия: на мястото и условията за риболов, видове риби, които искаме да уловим .
СМИСЪЛА НА МЕСТОТО ЗА РИБОЛОВ:
- На плажа и наклона му:
Surfcasting от плажа; на наклона ще бъдат първите данни, които трябвада бъдат взети под внимание. Всъщност ако е по-голям наклона на плажа, ще е по-голяма и дълбочина в близост.
Все пак, когато говорим за плаж с малък наклон, тогава имаме повече проблеми с вълните.
СЪСТОЯНИЕ НА МОРЕТО:
Ние трябва да използваме различни монтажи и закрепване на стръв в зависимост от състоянието на морето.
- Бурно море:
Дългия повод от nylon или fluorocarbone е е много вероятно да се оплете от сътресенията на водата и напълно губи своята ефективност. Плюс това, рибата няма да бъде толкова предпазлива, когато е бурно морето,защото се разбърква дъното, като водорасли и други частици в суспензия. Същото се отнася и за стръвта. Червеи, раци и др., че бъдат прехвърлени навсякъде. Рибата няма да бъде подозрителна като се храни .
-Спокойно море:
Тук е точно обратното. Трябва в този случай да се използват дълги поводи, така че рибата да намери стръвта на дъното или висяща естествено на мястото, където тя е попаднала.
Освен това, използването на къс повод ,ограничава рибата да налапа стръвта, възприема, че съпротивата на тежеста и плюе стръвта.
- ТЕЧЕНИЕТО:
Ако има силни течения и приливи и отливи, може да се получи оплитане на монтажа ,ако сте хвърлили много далеч. Трябва да се вземе предвид И този фактор.
Напр. на такива плажове,теченията ще оплитат монтажите ни, дори и при спокойно море, въпреки че те са повече от 60 см. Вместо това, ако са по-слаби течения, дори и в бурно море, там е по-малък риск от проблеми с тази дължина на повода.

КАКВА РИБА ЩЕ ЛОВИМ:

И тук ние трябва да си изберем точния монтаж. Не можем да хванем една змиорка с монтаж за кефал ,който се движи на повърхноста на водата...
Нека да погледнем: Рибите,които се движат по дъното: по-голямата част от видовете се улавят с Surfcasting. Защото, различни от тези, които принадлежат към тази категория pleuronectidés, (барбун, змиорка, ...) и дори рибите ,които се движат някъде по средата си казват, хайде да погледнем към дъното. От всички Рибарски монтажи, най-популярен е дънния, фиксирани или плъзгащи.
РИБИТЕ,КОИТО СЕ ДВИЖАТ В СРЕДНИ ДЪЛБОЧИНИ:
Тук ние се стремим към всички бързодвижещи се риби: лаврак, кефал, сафрид, скумрия, саргос ... ..
За да представим стръвта на различни дълбочини, ние избираме точния монтаж.
В зависимост от вида на рибата , всеки е свободен да избере различни примамки. Някои видове бъдат привлечени от визуални дразнители, които се причиняват мънистата и силикони.
Избираме цветове Fluo, сребро / златисто през деня и фосфоресциращи през нощта (след активиране на светлинен източник, няколко секунди, преди да се хвърли монтажа).
При тихо време ще изберем по- дискретен: няма мъниста, не използваме нищо метално и слагаме fluorocarbone и лек монтаж с плъзгащи куки .

Запознайте се с оборудването:
Плетено влакно, nylon и fluorocarbone:
Независимо от многото опити, успях да убедя и себе си, не да използвам някои от тези материали в surfcasting.
Като недостатъци (проблеми, оплитания, порязани пръсти, скъсани линии, ...) са много важни по отношение на предимствата на този материал.
Влакното нека да го оставим на Спинингистите'!
Корда.;
Има различни по качество.
За изграждането на линията, като се използват класическите корди и за мантажите, ние използваме така наречената «memory free» (Amnesia, Суфикс), корди, които са много интересни за тази цел.
Fluorocarbone:
Здрава и невидима е и най-добрият материал за вързването на куките, особено когато морето е чисто и тихо.
Кука:
Трябва да изберем размер и форма като имаме впредвид каква стръв ще се използва:
Тип кука Абърдийн:
Дългите куки се използват за стръв, червеи, монодоли , филе или риба.
Кръгла кука: Това са силни и къси железни куки и е идеална за стръв като раци, главоноги и ракообразни.
Кръгли куки: куките са кръгли, много интересно за автоматично закачане, както и възможността за освобождаване на рибата е минимална.
[You must be registered and logged in to see this image.]

Скрепителни и вирбели:
Тяхната роля е много важна: Скрепителните издържат на тежестта и клатенето на оловото (средно 150 грама, превърната в около 15 кг по време на хвърляне) и гарантира връзка към линията от изхода на макарата. Вирбела, трябва да осигури въртенето на монтажа за да се избегне усукване на линията.
[You must be registered and logged in to see this image.]

Осигурител:

Както подсказва името, ролята им е да задържа стръвта по време на хвърляне. Някои дори се предоставят автоматично отделяне на стръвта при контакт с вода. Днес използването му е почти от съществено значение за съвременните начини за разполагане. Има много модели, сред които са:Impact Shield (Breakway), ABC Clip (Gemini), Cascad Swivel (Ragot).

[You must be registered and logged in to see this image.]
Clipots:
Те са елементи, които пазят куките далеч от монтажа, за да се избегне оплитане.
В допълнение, дават на стръвта на някои действия, когато се комбинират с къси поводи. Затова ги използваме, когато морето е малко развълнувано. Някои дори имат провокационен ход, който прави стръвта, като неръждаема Clipot, което е много ефективна за треска през зимата.
Други аксесоари:
Мъниста:
Използва се за улесняване на въртене на нашият повод в края на линията (майка), но също така и да се привлече вниманието на рибата, когато те са в близост до куката. Тяхната употреба е както следва:
Пез деня: използвайки мъниста fluore (червен, жълт, оранжев или зелен) или гланцирана мъниста (сребро или злато покритие).
През нощта: използвайки мъниста Phosphore (бяло или зелено), която е активна само след активиране със силен светлинен източник, преди хвърлянето. Идеална е светкавицата на камерата.

Изграждане на монтажа:
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 6654 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 54

https://www.gofishingbg.com

Върнете се в началото Go down

SURFCASTING Empty Re: SURFCASTING

Писане  lip4o Нед 6 Дек 2009 - 17:23

:dancingHappy_i :609c1f728720fb :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
lip4o
lip4o
...........................
  ...........................

Регистриран на : 09.06.2009
Брой мнения : 340 Рожд.дaта : 15.04.1978
Години : 44

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите