ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Страница 3 от 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Помирисах си чорапите и установих,че много ми пахнат за нещо като на тези снимки:)
Тогава си купи кометаШморхи написа:
Всичко е до кил, кърма и борд.

[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |
Преграждаш я 1/3 на 2/3 и си правиш от едната трета жилище, от остатъка сезонен ресторант с разходка до острова, пролет и есен качва 100 човека и ги караш на сафрид и чернокоп, няма да клати, стабилно с криле, абе кво да ти разправям..............

EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Сега-засега мисля да се придържам към моята си черупчица. По-удобна ми е да я тегля с колесара и да я пускам на вода. Само да можеше да и сложа такива "ножове". Те и крилата на самолетите имат такива. Най-грубо казано се ползват за да държат въздушния поток в посока на обтичане на крилото и да не се разсейва той(потока). Същото предполагам важи и за водата и то с още по-голяма сила.
Обаче...както се казва, като се знам какъв лекар съм, страх ме е да отида на майстор.
Обаче...както се казва, като се знам какъв лекар съм, страх ме е да отида на майстор.

Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 42
Недей да дупчиш излишно лодката, най малкото цената и пада.................Шморхи написа:Сега-засега мисля да се придържам към моята си черупчица.
Ще донаждаш повече за показният от теб куиксилвър като тръгнеш да го заприходяваш :525707397c05bb

Струва ми се че Академика е прав...с каквато и скорост да се движи РИБ-а,балоните му в задната част са във водата и го стабилизират(малко или много).На повечето такива дето се предлагат у нас V-то на дъното им е почти никакво.
Бях цъкнал ето това някъде из Гръцко
[You must be registered and logged in to see this image.]
Забележете какво дълбоко Vобразно дъно има,мисля че и мотора е с дълъг ботуш,а дължината на лодката май не беше повече от 3.6м
Тъй и не можах да разбера какво производство е
Бях цъкнал ето това някъде из Гръцко
Забележете какво дълбоко Vобразно дъно има,мисля че и мотора е с дълъг ботуш,а дължината на лодката май не беше повече от 3.6м
Тъй и не можах да разбера какво производство е

gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 49
КККРРРАААААССССССОООООТТТТАААААААА :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i
А тия могат да си позволят всичко, но ето какво предпочитат :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i
Бърза справка в чичко Гуугъл показва, че това е стар модел на куиксилвър :609c1f728720fbgogo26 написа:
Тъй и не можах да разбера какво производство е![]()
За мен за морето няма по добра и по сигорна лодка от риб към пете метра + 50 коня поне :609c1f728720fb
п.п. качвал съм се на доста и различни лодки :609c1f728720fb
п.п. качвал съм се на доста и различни лодки :609c1f728720fb
Кико- ...........................
Брой мнения : 1657 Рожд.дaта : 01.07.1973
Години : 47
EU_BG_akademika написа:Бърза справка в чичко Гуугъл показва, че това е стар модел на куиксилвър :609c1f728720fbgogo26 написа:
Тъй и не можах да разбера какво производство е![]()
[You must be registered and logged in to see this link.]
Лодката е гръцка.
То така и така наведохте темата за N-ти път в спора между твърдите или рибовете, някой може ли да ми обясни в какво се състои предимството на риб лодката?
Масово приети са,
не се клати
не може да потъне
много стабилна
За мен, тези три неща ги има всяка качествена, пластмасова лодка, и аз приведох примери по-горе за такива лодки.
Качествените пластмасови лодки са с пълнеж от полиуретан, който държи нивото на борда над водата. Не заема толкова място колкото пустите балони. Да не говорим, че последните или не са в контакт с водата, т.е. са безполезни, или оказват съпротивление при досег с нея.
Академика се опита(само се опитваш Академиче ;)) да ме "удари" лодки от типа на Зодиак Хърикейн, но аз и там имам жокери

Средна скорост от 65 мили в час, за разстояние от 410 мили. Ако не се лъжа, топ скоростта и е някъде около 80 мили в час при оптимални условия.
Ето и две обяви за конкретните лодки споменати от мен:
Мисля, че зодиака можем да го натоварим на фонтанчето и да си го возим насам-натам...Обратното май не може да стане.
М/у другото, гърците имат доста марки рибове, тяхно производство, които не са никак лоши като модели и ергономия.
EU_BG_akademika написа:Тогава си купи кометаШморхи написа:
Всичко е до кил, кърма и борд.![]()
![]()
[You must be registered and logged in to see this link.] От [You must be registered and logged in to see this link.]
Преграждаш я 1/3 на 2/3 и си правиш от едната трета жилище, от остатъка сезонен ресторант с разходка до острова, пролет и есен качва 100 човека и ги караш на сафрид и чернокоп, няма да клати, стабилно с криле, абе кво да ти разправям..............![]()
Ще ма прощаваш ама точно това появи ли се вълна го спират от движение :6e6ebecd09233a
Едно време свещи палех ме след обеда да се вдигне вълна да не пътува комета до Бургас та да направим пачка от туристите пристигнали с нея сутринта във Варна

savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 59
Да бе, вярно че имаше такова нещо. А защо? Тези крила(хидрофойли) не правят ли точно това? Да редуцират съпротивлението на вълните и водата и кометата да се движи над водата, без да я е еня шо се случва под корпуса?
Може би не са достатъчно високи или не газят достатъчно и затова ли да е? Все пак хора вози...Няма да е никак приятно и безопасно, крилете да излязят над водата, или да "заорат" надолу и корпуса на кораба да току да е над водата, току във водата... Интересно...!
Може би не са достатъчно високи или не газят достатъчно и затова ли да е? Все пак хора вози...Няма да е никак приятно и безопасно, крилете да излязят над водата, или да "заорат" надолу и корпуса на кораба да току да е над водата, току във водата... Интересно...!
EU_BG_akademika написа:Ами за това истината е RIBШморхи написа:
Надуваемата ми не се държеше така обаче. Нямаше проблеми с рязко завиване и опасност от полягване на борд.плъзга се и излиза на глисаж като твойта, а балона е стабилизатор и охранител :609c1f728720fb Разните му морски полиции, за скоростно придвиване са сaмо с RIB
![]()
А ко ша кажеш за това
:217b315cad77fe

savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 59
Той незнам какво ще каже, но за офшор фишинг, това си е чудесна лодка според мен!
То си е цял тип лодки такива де, но забравих как точно ги "кръщаваха" американците. Повечето от големите фирми, производители, като Жано например, имат такава моделна гама, като този от линка!
То си е цял тип лодки такива де, но забравих как точно ги "кръщаваха" американците. Повечето от големите фирми, производители, като Жано например, имат такава моделна гама, като този от линка!
Така си е гръцка е.......аз съм се подвел по предният надпис... :21fe7b94c4e424Шморхи написа:
Лодката е гръцка.
Нищо не се опитвам, тук обсъждаме лодки за риболов в морето/океана от ниския до средния ценови клас. А в един същи ценови клас, RIB-a е по надежната лодка. Тоест искам да кажа, че според мен, ако си приготвил 5 бона за лодка, по добре да вземеш RIB отколкото пластмасова :29e6bbd771c7f3Шморхи написа:
Академика се опита(само се опитваш Академиче ;)) да ме "удари" лодки от типа на Зодиак Хърикейн, но аз и там имам жокери![]()
![]()
А относно разновидностите.............е та на нашата планета има три пъти повече вода от колкото суша, нормално и разнообразието за превоз по вода да е по голямо от това по суша :525707397c05bb :29e6bbd771c7f3 :6e6ebecd09233a

EU_BG_akademika написа:Ами за това истината е RIBШморхи написа:
Надуваемата ми не се държеше така обаче. Нямаше проблеми с рязко завиване и опасност от полягване на борд.плъзга се и излиза на глисаж като твойта, а балона е стабилизатор и охранител :609c1f728720fb Разните му морски полиции, за скоростно придвиване са сaмо с RIB
![]()

КИРО- администратор
Брой мнения : 21231 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
EU_BG_akademika написа:Нищо не се опитвам, тук обсъждаме лодки за риболов в морето/океана от ниския до средния ценови клас.
По света комай никой не ползва надуваеми лодка за риболов бре. И за 5000 лева, последната лодка, която бих си купил е РИБ, шот...ше е или китайски, или ще ми е набор и туй значи да съм абониран за Киро. Е, разбира се, всичко си е до личен вкус и всеки си има право на избор.
А нали видя двете обяви, които пуснах, щото знаех, че кажеш и за цените. :29e6bbd771c7f3
Глей, глей
Valiant V 450 PVC - 18500 лева
Quicksilver 505 Active - 18500 лева
Ти с коя предпочиташ да отидеш с още двама души за риба?
Борка...и мотор трябва да купиш де. Тея цени са само за коритото. :5f3aea9b1ac151
Тая антика, турска гемия едва ще догони и то с много голям зор.......
А ако е Мънцата, тия изобщо няма да видят на къде е тръгнал........... :6e6ebecd09233a

Говорим за любителски риболов......Шморхи написа:
Ти с коя предпочиташ да отидеш с още двама души за риба?
Ами тук нещата опират до това за какво ще се ползва лодката.... Пластмасата изглежда добре, но много тежи, и оттам минаваш на двуосен колесар В+С категория, невъзможността да пуснеш или извадиш сам, разхода на гориво за теглене.
Може би ако имам стоянка, и живея около морето, както я смятам за в бъдеще, ще си взема от от Царевските катерчета..
Но лодка над 5 метра която разнасяш насам натам трябва да е от по лекия вариант, тоест риб.
Но като се опарича до там, пак ще му мисля

Тая работа стана като кокошката и яйцето и нали по умният отстъпвал в спора аз се отказвам..............

Чакай, чакай! Според мен, ние си говорим, а не спорим. Или поне спорим, но градивно.
Кажи с какво според теб, риб лодките превъзхождат пластмасовите.
А онази, горната лодка, твоята джипка примерно, спокойно може да си я пусне на Черноморец или на Приморско на вода. Оттам вече, кеф ти Ахтопол, кеф ти Несебър. Просто лодката като лодка и съответният двигател не се плаши нито от лошо време, нито от дълги разстояния.
Ето и една лодка, която в комплект с колесар и двигател, пак ще влезе в границите за категория Б на водача и мисля, че никой не би имал претенции за поведението и на вода.
Може и по-голямото братче,
А там вече, Аско може да каже. Правил е преход от Варна до Емине и обратно с нея. Добро постижение според мен.
Кажи с какво според теб, риб лодките превъзхождат пластмасовите.
А онази, горната лодка, твоята джипка примерно, спокойно може да си я пусне на Черноморец или на Приморско на вода. Оттам вече, кеф ти Ахтопол, кеф ти Несебър. Просто лодката като лодка и съответният двигател не се плаши нито от лошо време, нито от дълги разстояния.
Ето и една лодка, която в комплект с колесар и двигател, пак ще влезе в границите за категория Б на водача и мисля, че никой не би имал претенции за поведението и на вода.
Може и по-голямото братче,
А там вече, Аско може да каже. Правил е преход от Варна до Емине и обратно с нея. Добро постижение според мен.
EU_BG_akademika написа:Тая антика, турска гемия едва ще догони и то с много голям зор.......
А ако е Мънцата, тия изобщо няма да видят на къде е тръгнал........... :6e6ebecd09233a![]()
![]()

Замислям се...дали има някой от форума с лодка, която е способна да развие 40 възла и не се сещам.
П.П. Моя грешка, пуснатият от Киро е този
Но все пак, 34 възла не е зле!
Страница 3 от 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Страница 3 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление