GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

+26
Тихомир
host200
matcata78
icokanev
Pesho N.Zagora
miro
didopoli
max
stefan_ginev
Светозар Върбанов
baralya
Божидар Иванов
ПЛУВЧО
maistor_ribar
monilom
Йордан Марков
СЪНДИ
КИРО
savi aleksiev
Мънцата
Красимир
петко стоянов
Жоро-multi_maks
Станимир
borislav58
carpsliven2
30 posters

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Съб 2 Яну 2010 - 21:10

Язовир „Овчарица“ е изграден на едноименната река, непосредствено до ТЕЦ „Марица Изток 2“. Язовирната стена е земнонасипна с височина 22,0 м. и дължина по короната 1480.0 м. Общият завирен обем на водохранилището е 62,4 млн. м3.
Разположен на 50 км югоизточно от Стара Загора, непосредствено до централата на ТЕЦ “Марица-Изток” - 2. Колегите, на които се налага да преминат през града на липите, е добре да знаят, че се поема по отбивката за гр. Раднево, преминава се през него и селата Пет могили, Новоселец и Радецки. Асфалтовият път достига до самата стена. За разрешената част обаче се отбива по черен път преди комините.
Язовирът е разделен на две части-топла и студена, които обаче не са преградени и рибата си плува навсякъде, където реши. Водите му се използват за охлаждане на турбините и затова температурата в топлото езеро често преминава 30 градуса. Колкото и да е странно обаче, това не се отразява много на апетита на водните твари а дори нараства апетита им и за кратко време размерите им надминават 10-ката. Площта на студената част е с пъти по-голяма от тази на топлата и е забранена за риболов. Представлява нещо като развъдник, там са и садките. До миналата година достъп за риболов имаха определени хора, които срещу съответни връзки и пари получаваха годишни карти. През тази година настъпи свиване на квотата за картите и такива притежават само отделни личности, както се казва “от лъв нагоре”. Не знам обаче дали си струваше цялата истерия за там, но е показателен фактът, че мои познати шаранаджии, дори когато имаха карти, ходеха повече на “топлото”. За хищника спор няма - на студеното могат да се извадят колосални количества бяла риба и костур
[You must be registered and logged in to see this image.]
Риболова на топлото е в пъти по-голям и безспорно най-голям интерес предизвиква топлото езеро, тъй като е свободно за риболов срещу заплащане на такса. Много често името “Овчарица” се свързва точно с тази част от язовира, представляваща доста голям ръкав, достигащ ширина 300 м на места. Дължината му е няколко километра - започва от така наречената “стена” още в широката част и достига на няколкостотин метра от последните къщи на село Бял кладенец, където завършва с гъст пояс от папур. Разрешен за риболов е само западният бряг, срещу източния действат “колегите” от стопанския риболов с мрежите. Таксата за риболов е 10 лв на денонощие за 3 броя въдици. Забранени са лодките, но са разрешени всякакви други плавателни средства-гуми, дюшеци, плавници. Ограничението е до 3 кг риба, но рядко се спазва, като се има предвид, че се вадят доста често риби над 10 кг. Бил съм свидетел на всякакви сцени по криене на риба в шаварите, извозването и с автомобили до вкъщи и т.н.
Брегът на топлото езеро е гол и лишен от растителност-по цялото му протежение няма нито едно дърво. С тази особеност е добре да се съобразяват всички, които го посещават през летните жеги. Присъствието на чадъри, сенници, шатри в багажа е задължително!
До местата за риболов отвежда черен път, който започва от асфалта на 1,5-2 км след село Радецки (отбива се вляво), долу-горе по средата на разстоянието между селото и централата с комините, и достига до село Бял кладенец. Пътят през цялото време е на десетина метра от водата. От последното село може да се попълнят поизчерпаните хранителни и питейни запаси /при по-дълъг престой/.
За риболова през всички сезони трябва да се има предвид една характерна особеност-при дъждовно време пътят покрай топлото езеро става труднопроходим.
Вече съществува и така нареченото малко топло.То се намира непосредствено зад първи скендер,като е заделено място пълно с риби над 10кг,като се стигне и до риби надвишаващи 40кг!Има също така шарани от вида КОИ,есетри,желаните от всички черни амури,шарани и т.н...Таксата за там е 80лв и не се пуска всеки а само спортисти!Там не се разешава взимането на риби...Хващаш,снимаш и пускаш.
Въпросът, който може би вълнува най-много всички, е рибното богатство на водоема. Тук обитават почти всички сладководни видове - като започнем от плевелна риба (червеноперка, каракуда-едри екземпляри до 2 кг) и стигнем до американски сом, шаран, толстолоб, бял амур и европейски сом, които достигат трофейни размери. “Овчарица” е един от язовирите с най-голямо количество едра риба, но въпреки това си остава капризен водоем и немалко риболовци, подценявайки обстановката, си тръгват без “удар”.
За разлика от повечето водоеми в страната съществени различия при активността през сезоните не може да има поради високата температура на водата през цялата година.Единственото е,че рибата сменя местата на които се храни,но си стои в топлото!Дори зимно време отива на по-дълбокото,местността на така наречения хангар.Там също не се пускат всички риболовци и таксата е 20лв!. Слабо кълване може да настъпи при много горещо време - когато температурата на въздуха достигне и премине 40 градуса. Въпреки, че амурът се храни през най-големите жеги една такава горещина му идва и на него в повече.
Шаранът се храни интензивно през всички месеци -може да се направят запомнящи се излети при търсенето му както през август, така и през януари.Хващаме шараните на царевица.По принцип се спотайва в папура отсреща на около 200-250м от разрешения бряг.Взима със бясна скорост,защото е див,макар,че водоема е платен!
При белият амур е по-различно при тази топла вода всякакви изненади са възможни.Амурът кълве също на царевица..ако е имало кълване на друго то,е било инцидентноСтига човек да има търпение може да се учуди какви екземпляри може да ти вземат топчетата.По принцип стръвта се повдига(аз вдигам само царевицата).Когато ловя на топче го оставям да лежи на дъното защото иначе те взимат каналните сомлета.На топче не е препоръчително да се лови .. понеже ще хващате само сомчетаДобре е да се ползват сладки аромати,понеже всичко друго се лапа от каналетата.Аз лично ползвам скопекс,робинред и шоколад,мед и ванилия.МЕСТАТА СА ЧИСТИ И НЯМА ЗАКАЧКИ КОЕТО ПРАВИ РИБОЛОВА ПРИЯТЕН....Естествено при повече късмет и знания резултата може да дойде и за 4 часа. нощното кълване на амура е едно от нещата, които съм виждал само тук. Предишни години бях чувал за такива случаи и естествено ги отдавах на рибарския фолклор, но когато през тази извадих две едри риби от този вид около полунощ се убедих с очите си. Но най-голямата интензивност на кълване си остава през горещата част на деня - от 11 ч до 17-18ч. Тогава въдиците трябва да се наблюдават с повишено внимание.
Язовир “Овчарица” определено е водоем, на който всеки може да подобри личните си рекорди и да присъства на какви ли не куриози. Риболовът там въобще не е лесен и си има своите специфични особености, с които редовните му посетители са длъжни да се съобразяват. Много хора се отказаха да ловят там поради голямата посещаемост и произтичащите от нея панаирни шумове, мръсотия както по брега, така и в язовира (все пак това са промишлени води). Също така пейзажът е доста индустриален и двата димящи комина едва ли ще са по вкуса на колегите природолюбители. Въпреки това водоемът си има своите плюсове и ви пожелавам да ги изпитате още при първия си излет там!
Искам да помоля колегите които са решили да пускат трофеите (което е желателно)обратно във водата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носят дюшек.Не е много приятно повярвайте,но след това е някак си комфортно.Късмет на всички които са решили да прекарат уйкенда си именно там
[You must be registered and logged in to see this image.]
1.Червено-Топлото (такса 10лв.- 3въдици за 24часов риболов ''ако си със жена имаш право на 4 въдици ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг. друга риба''). 2. Черно-Стената -(такса 10лв.- 3въдици за 24часов риболов' 'ако си със жена имаш право на 4 въдици ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг)
3.Зелено-1-ви скендер (такса 25лв.- 3въдици за 24часов риболов' 'ако си със жена имаш право на 4 въдици ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг)4.Лилаво-Малкото топло (такса 50лв.- 3въдици за 24часов риболов ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг)
2-Втори скендер -(такса 50лв.- 3въдици за 24часов риболов' 'ако си със жена имаш право на 4 въдици ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг)
3-трети скендер -(такса 50лв.- 3въдици за 24часов риболов' 'ако си със жена имаш право на 4 въдици ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг)
Всичко останало е студеното.- (такса 25лв.- 3въдици за 24часов риболов' 'ако си със жена имаш право на 4 въдици ''имаш право с една такса да вземеш една трофейна риба или 3кг.)
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  borislav58 Нед 14 Мар 2010 - 20:14

jancin написа:Колеги моля дайте някакво инфо за Овчарица-топлото? :609c1f728720fbКолегаааааааа :4d06133ce79c2c :4d06133ce79c2c :4d06133ce79c2c :4d06133ce79c2c

бесило бесило Васката е написал толкова 509158 отгоре ти питаш .
borislav58
borislav58
...........................
 ...........................

Регистриран на : 12.01.2010
Брой мнения : 426 Рожд.дaта : 19.10.1958
Години : 63

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Нед 14 Мар 2010 - 20:19

До колкото знам сега дава риба само на стената.. платика,уклей и каракуда.. в ръкава все още неможе да се влезе
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Станимир Нед 14 Мар 2010 - 22:21

jancin написа:А дали не прелива?
Прелива.
Станимир
Станимир
...........................
 ...........................

Регистриран на : 01.02.2010
Брой мнения : 48 Рожд.дaта : 14.09.1989
Години : 32

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Пон 15 Мар 2010 - 15:27

s.s.. написа:Васе, до колкото знам малкото топло-такса 80 български левчета 41990 и не дават да взимаш риба с изключение на някои канален сом.

Бяха я направили 100лв .. обаче немаше клиенти и намалиха на 50лв и сега голям трафик..
зарад тва малко топло осакатяват масово теца.. купиха специални мрежи за трофей.. извадиха доста амури над 50 кила.. но умират в мрежите.. продължават да сечът наред.. ние Българите сами си правим харакири.. неса ми проблем 50 лева.. ама неискам да учатвам в тва... Вече си премълчавам и неупреквам никой.. понеже бях глас в пустиня.
Стойчо.. ше хващаме на топлото брат .. още малко и ще тръгне .. знам някой успешни местенца magnifier
След две седмици.. слизат към селото да си търсат места за хайвера.. на съседния бряг има едни циментови плочи.. там расте един мъх и те обичат да си го похапват.. трябва да знаеш точните места и да нанасяш с дистанционна лодка малко и светла захранка.. за да намалее проблема с таранките...смятам че, има и още едно успешно място.. срещу върбата се пада .. там лятото с гайките си намерих един твърд праг за да може на пролет да хващам смях :29e6bbd771c7f3
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Пет 26 Мар 2010 - 18:01

Утре отивам до бял кладенец.. за шарани и толуби.. ако има някой кандидат да казва :29e6bbd771c7f3
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Жоро-multi_maks Пет 26 Мар 2010 - 18:58

Пеееткооо 503495 064
Жоро-multi_maks
Жоро-multi_maks
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.02.2010
Брой мнения : 695 Рожд.дaта : 29.05.1979
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  петко стоянов Пет 26 Мар 2010 - 19:27

:5f3aea9b1ac151 Требе да одя в Несебър........
петко стоянов
петко стоянов
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Красимир Пет 26 Мар 2010 - 19:36

borislav58 написа:
jancin написа:Колеги моля дайте някакво инфо за Овчарица-топлото? :609c1f728720fbКолегаааааааа :4d06133ce79c2c :4d06133ce79c2c :4d06133ce79c2c :4d06133ce79c2c

бесило бесило Васката е написал толкова 509158 отгоре ти питаш .

Не се изказвайте неподготвени :5ff67901e688fa
avatar
Красимир
...........................
 ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 77 Рожд.дaта : 29.08.1975
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Мънцата Пет 26 Мар 2010 - 22:30

carpsliven2 написа:Утре отивам до бял кладенец.. за шарани и толуби.. ако има някой кандидат да казва :29e6bbd771c7f3
509601 509601 509601
Мънцата
Мънцата
...........................
 ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 50

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Жоро-multi_maks Пет 26 Мар 2010 - 22:52

Ти па що са тръшкаш?!?! Или искаш и тука и там? :6e6ebecd09233a
Жоро-multi_maks
Жоро-multi_maks
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.02.2010
Брой мнения : 695 Рожд.дaта : 29.05.1979
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Мънцата Пет 26 Мар 2010 - 23:09

Жоро-multi_maks написа:Ти па що са тръшкаш?!?! Или искаш и тука и там? :6e6ebecd09233a
Искам навсякъдеееее 509601
Мънцата
Мънцата
...........................
 ...........................

Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 50

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  savi aleksiev Съб 27 Мар 2010 - 9:31

Ми дай да те клонираме бре :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
savi aleksiev
savi aleksiev
...........................
 ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Жоро-multi_maks Съб 27 Мар 2010 - 9:40

savi aleksiev написа:Ми дай да те клонираме бре :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233aБе то лесно ша го ГМО-саме, мъ къ са ранат и поят две Мънци бре??? no-no shock11
Жоро-multi_maks
Жоро-multi_maks
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.02.2010
Брой мнения : 695 Рожд.дaта : 29.05.1979
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  savi aleksiev Съб 27 Мар 2010 - 12:03

Въъъъ не са бях замислил 12666
нека си е един ида 509601
щот иначе ние ша 509601
нъл :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
savi aleksiev
savi aleksiev
...........................
 ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  КИРО Съб 27 Мар 2010 - 12:07

savi aleksiev написа:Ми дай да те клонираме бре :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
Питай първо у фирмата му бре,дали
ша искат 3-4 Мънци да ги командорят. 226711
КИРО
КИРО
администратор
 администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21301 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  ???? Нед 28 Мар 2010 - 11:02

Колега на фидер с 2-3 царевици ли взимат?
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Жоро-multi_maks Нед 28 Мар 2010 - 14:23

Ам немаше ли от "русата вещица" бре?
Жоро-multi_maks
Жоро-multi_maks
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.02.2010
Брой мнения : 695 Рожд.дaта : 29.05.1979
Години : 42

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Нед 28 Мар 2010 - 15:41

bisqo написа: Ни помен от шаро. Дано Васето има повече слука вечерта и сутринта. И последно да кажа, че Васко е супер пич :dancingHappy_i дай боже повече като него
... Благодаря.. при мен същото.. риби се подават но, неискат да взимат .. сигорен съм че, шараните са там.. но изглежда заради хайвера невзимат.. На толупския монтаж имахме продължителен рън .. но докато пребягаме да засечем.. се беше измъкнал.. Мисля другата седмица пак да се пробвам .. че после забраната..
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Вто 30 Мар 2010 - 22:37

Мисля петък и събота да направя.. атака за два дена.. че ше следва забрана май... и тя много дълга ми се струва... sunglasses2
Някой ако има желаещ да казва.. досега сме 7-8 човека и се заформя банкета..
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  СЪНДИ Сря 31 Мар 2010 - 8:39

carpsliven2 написа:Мисля петък и събота да направя.. атака за два дена.. че ше следва забрана май... и тя много дълга ми се струва... sunglasses2
Някой ако има желаещ да казва.. досега сме 7-8 човека и се заформя банкета..
+ 2 :525707397c05bb
СЪНДИ
СЪНДИ
...........................
 ...........................

Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 63

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  carpsliven2 Нед 4 Апр 2010 - 19:11

При нас работата много зле.. завършихме капо.. имахме два удара.. ама се откачиха..
излизането беше с помоща на трактори.. иначе таранки дал господ.. :dancingHappy_i
след забраната пак ще пробваме sunglasses2
carpsliven2
carpsliven2
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  СЪНДИ Нед 4 Апр 2010 - 19:42

Искарах ме страхотно.Е риба нямаше,но имаше нови запознаннства с колеги от Сливен:Миро,Дидо и Георги.Много свестни момчета.Независи му че нямаше риба и подгизнах ме от дъжд.Аз съм доволен,че пак имаше приятелска сбирка. 45479
Ето и малко снимки:

[You must be registered and logged in to see this image.]Част от групата
[You must be registered and logged in to see this image.]
Е,излизането се налагаше да е по тоз начин.Но пак си беше хубаво

Така премина поредната приятелска среща.
Да сте живи и здрави.И весели празници.


Последната промяна е направена от СЪНДИ на Чет 28 Окт 2010 - 9:05; мнението е било променяно общо 1 път
СЪНДИ
СЪНДИ
...........................
 ...........................

Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 63

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  петко стоянов Нед 4 Апр 2010 - 21:01

и без риба,пак сте добре!
петко стоянов
петко стоянов
...........................
 ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Овчарица - топло,студено и всичко за водоема Empty Re: Овчарица - топло,студено и всичко за водоема

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите