ИЗГРАЖДАНЕ НА КРАН НА НОЙ
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ИЗГРАЖДАНЕ НА КРАН НА НОЙ
КОЛЕГИ ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ИЗГРАДИМ ЕДИН КРАН НА БУНАТА НА НОЙ
ЗА ДА РАЗТОВАРИМ МАЛКО ТРАФИКА НА КРАНЕВО НЯКОЙ АКО ИМА ИДЕЙ
ДА ПРЕДЛАГА ДОКАТО ИМА ОЩЕ МЯСТО НА БУНАТА

tiho_roev- ...........................
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 54
Re: ИЗГРАЖДАНЕ НА КРАН НА НОЙ
tiho_roev написа:КОЛЕГИ ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ИЗГРАДИМ ЕДИН КРАН НА БУНАТА НА НОЙ

mitko_aks- ...........................
Брой мнения : 517 Рожд.дaта : 13.04.1981
Години : 39
Ами...Кво чакаме тогава?

ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7386 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50
Тои кран има бе - които не е искал - тои не си е пуснал лодката - обаждате ми се (ако съм там) отклучвам и пускате.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 48
С катинар ли ще се заключва ?
Да не стане като слипа на Кранево.
Да не стане като слипа на Кранево.

Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11743 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 67
По принцип слипа е на дневен ред,но след днескашното пускане на Кранево,си мисля че се отказва да действам за Ной
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 45
Затова трябва да се действа и да се направят поне още два слипа на различни места,за да няма скупчване на едно място,както се случва на Кранево.Васил написа:По принцип слипа е на дневен ред,но след днескашното пускане на Кранево,си мисля че се отказва да действам за Ной
Да часни са - едната е на гърка от Виница - дето има рибарски магазинemanuil написа:Да не си мислите че лебедките там са частни ....
Бе за ко ви са слипове -аз не мога да разбера??? Да по лесно е - вярно е.Днес на Нои се пуснаха поне 50 лодки ОТ ПЛАЖА -от големи по-големи - целия паркинг около Нои беше претъпкан с колесари и коли ,НО ВСИЧКО СИ БЕШЕ НОРМАЛНО (движението)Васил написа:По принцип слипа е на дневен ред,но след днескашното пускане на Кранево,си мисля че се отказва да действам за Ной
'paynera написа:Да часни са - едната е на гърка от Виница - дето има рибарски магазинemanuil написа:Да не си мислите че лебедките там са частни ....
Нвма как да са частни, аман от дерибеи няма ли юристи във форума за компетентно мнение
Много ми е интересно как се пуска и вади по голяма лодка от твоята(ако може това да се нарече лодкаpaynera написа:Бе за ко ви са слипове -аз не мога да разбера??? Да по лесно е - вярно е.Днес на Нои се пуснаха поне 50 лодки ОТ ПЛАЖА -от големи по-големи - целия паркинг около Нои беше претъпкан с колесари и коли ,НО ВСИЧКО СИ БЕШЕ НОРМАЛНО (движението)

Колкото до собственоста на крановете,те са си на хората които са ги направили и няколко човека имат ключ за катинара защото съоръжението няма капацитета на слипа,освен това лодки тежащи повече от 300- 350кг нестават за пускане,по точно тези кранчета не могат да ги обслужат,трябват по сериозни съоръжения.
Така че ако има желаещи да си направим кран там да си казват.Ще се види колкострува и който даде пари има ключ който не даде няма,но и тези с ключ нямат право да го дават на приятели и познати,освен ако не са с техните лодки.

вакрил- вече не е сред нас
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 52
Точно лодки като твоята пускаха хората от плажа.На Нои има прибои само ако вятъра е североисток,Буната пази.Лодка като твоята се пуска от 6 човека (екипажа на 3 лодки) - 6 човека няма да изсуркат по пясъка 20 метра до водата 1 лодка ли ???? - ебати лодката - ко му е да я дърпаш по пясъка , после 6-те човека пускат 2-рата и после 3-тата лодка.По малките лодки от твоята я пускат 4 човека (бутат по пясъка) - моята лодка си я пускам сам.Спираш колесара в пясъка - бандата сваля лодката от колесара и я сурка по пясъка 20 метра до водата за 4-5 мин. и си в морето.вакрил написа:Много ми е интересно как се пуска и вади по голяма лодка от твоята(ако може това да се нарече лодкаpaynera написа:Бе за ко ви са слипове -аз не мога да разбера??? Да по лесно е - вярно е.Днес на Нои се пуснаха поне 50 лодки ОТ ПЛАЖА -от големи по-големи - целия паркинг около Нои беше претъпкан с колесари и коли ,НО ВСИЧКО СИ БЕШЕ НОРМАЛНО (движението)) в прибой.Другия път ми се обади да дойда и да се посмея.
Колкото до собственоста на крановете,те са си на хората които са ги направили и няколко човека имат ключ за катинара защото съоръжението няма капацитета на слипа,освен това лодки тежащи повече от 300- 350кг нестават за пускане,по точно тези кранчета не могат да ги обслужат,трябват по сериозни съоръжения.
Така че ако има желаещи да си направим кран там да си казват.Ще се види колкострува и който даде пари има ключ който не даде няма,но и тези с ключ нямат право да го дават на приятели и познати,освен ако не са с техните лодки.![]()
Въки вчера видях да вадят лодка като на Виктор от третия най да не казвам какъв
кран без проблем и то за няколко минути а аз се гърбих да дърпам през пясъка
мойта черупка и на всичкото от горе един беше паркирал на мястото дето е най близо
до водата ама тя простотията граници няма
кран без проблем и то за няколко минути а аз се гърбих да дърпам през пясъка
мойта черупка и на всичкото от горе един беше паркирал на мястото дето е най близо
до водата ама тя простотията граници няма
paynera написа:Точно лодки като твоята пускаха хората от плажа.На Нои има прибои само ако вятъра е североисток,Буната пази.Лодка като твоята се пуска от 6 човека (екипажа на 3 лодки) - 6 човека няма да изсуркат по пясъка 20 метра до водата 1 лодка ли ???? - ебати лодката - ко му е да я дърпаш по пясъка , после 6-те човека пускат 2-рата и после 3-тата лодка.По малките лодки от твоята я пускат 4 човека (бутат по пясъка) - моята лодка си я пускам сам.Спираш колесара в пясъка - бандата сваля лодката от колесара и я сурка по пясъка 20 метра до водата за 4-5 мин. и си в морето.вакрил написа:Много ми е интересно как се пуска и вади по голяма лодка от твоята(ако може това да се нарече лодкаpaynera написа:Бе за ко ви са слипове -аз не мога да разбера??? Да по лесно е - вярно е.Днес на Нои се пуснаха поне 50 лодки ОТ ПЛАЖА -от големи по-големи - целия паркинг около Нои беше претъпкан с колесари и коли ,НО ВСИЧКО СИ БЕШЕ НОРМАЛНО (движението)) в прибой.Другия път ми се обади да дойда и да се посмея.
Така че ако има желаещи да си направим кран там да си казват.Ще се види колкострува и който даде пари има ключ който не даде няма,но и тези с ключ нямат право да го дават на приятели и познати,освен ако не са с техните лодки.![]()
Аве Иво ти явно познаваш повечето които пускат от там и може
да ти помогнат ама вчера всички бързаха да влязат и неим беше до помощ
Винаги 3 големи лодки могат да се уговорят предварително за да си пуснат лодките заедно.Не казвам , че да буташ лодка по пясъка е по-удобно отколкото да я пуснеш от слип - НО НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО.Когато човек има желание - всичко е възможно.
Аз съм за кран на ной.Даже имах идея тази зима да изградя кран ,но по груби сметки много по нагорнище ще ми дойде.
parvaka- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 10.02.1983
Години : 38
Колко го сметнаparvaka написа:Аз съм за кран на ной.Даже имах идея тази зима да изградя кран ,но по груби сметки много по нагорнище ще ми дойде.
изграждане на кран на ной
Някой имали възможност да направи малко снимки
на съществуващите кранове и евентуално мястото на бъдещия кран
на съществуващите кранове и евентуално мястото на бъдещия кран
Ами може да стъпи и хиляда лева.Самата лебедка е скъпа.вакрил написа:
Колко го сметна
Ползвам кран на траката.Може да се вземат идеи от него.Крана е най-големия на траката.
Нали знаете поговорката за орташката работа ??? В смисъл НЯМА НИЩО ЛОШО , ЧЕ СЕ НАПРАВИ СЛИП НА КРАНЕВО , но вземете измислете нещо да го защитите.Не може 20-30 човека да направят слип и да вложат средства - а да го ползват 100 лодки и нагоре и да чакате ред и да става навалица и да не можете да си пуснете лодките спокоино.То нали е без пари -И ДАВАИ ЦЯЛА ВАРНА ОТ ТАМ ДА ПУСКАТ - не става така.
Което означава,че има нужда да се изградят още два-три слипа на различни места.И този път да участват повече хора. А тези,които пускат в момента от този в Кранево и не са участвали по никакъв начин в изграждането му-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!paynera написа:Нали знаете поговорката за орташката работа ??? В смисъл НЯМА НИЩО ЛОШО , ЧЕ СЕ НАПРАВИ СЛИП НА КРАНЕВО , но вземете измислете нещо да го защитите.Не може 20-30 човека да направят слип и да вложат средства - а да го ползват 100 лодки и нагоре и да чакате ред и да става навалица и да не можете да си пуснете лодките спокоино.То нали е без пари -И ДАВАИ ЦЯЛА ВАРНА ОТ ТАМ ДА ПУСКАТ - не става така.
А за крана... Бих участвал и в това начинание.

Значи вече сме ориентирани в цената (около 1000лв) ако се съберем 10-20 човека ще ни излезе по 50-100лв.Остава да разберем имали толкова хора.За сега има все още добри места за изграждането му ,но скоро няма да останат ,като на Траката.
За кран давам 300лв.
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента