ВОБЛЕРИ!!
Страница 2 от 38 • 1, 2, 3 ... 20 ... 38
Re: ВОБЛЕРИ!!
Добри са, пущините... Ама доста "солени"... :5f3aea9b1ac151milen kordov написа:Някой да има инфо за японските МАРИА.
????- Гост
milen kordov написа:Някой да има инфо за японските МАРИА.
Чувам добри отзиви.
по инфо на мой познат са много много удачни за паламуд
аз лично имам успех с тях при улова на бели риби но не съм го ползвал още в морето
ето я мойта Мариика и се представя добре
[You must be registered and logged in to see this image.]
а ето и подобни на нея които не са 25лв. но както казва колегата "Мариика си знае работата"
най от дясно е Мареата
Наистина са добри.По препоръка на приятел от Варна миналата година добавих към арсенала си 4бр.точно от серията която е пуснал ,,dobria 1,, Всички разцветки се записаха на откриването на риболова миналата година но най уловиста през годината се оказа точно тази която е на снимката в горния пост.Трябва да уточня че става въпрос за улов на бяла риба и че наблюденията ми са само от два водоема Копринка и Жребчево.
lz3no- ...........................
Брой мнения : 52 Рожд.дaта : 01.01.1969
Години : 52
новата ми придобивка пак МАРИИКА но без червено по корема
и още един попер с който ще се мъча да ловя чернокопи
[You must be registered and logged in to see this link.]
те не че са много но 2 за начало стигат,а и блесните и воблерите ще ги мокрим [You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.] само да се появи [You must be registered and logged in to see this image.]
те не че са много но 2 за начало стигат,а и блесните и воблерите ще ги мокрим [You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.] само да се появи [You must be registered and logged in to see this image.]
Здравейте Колеги,
Това е новата ми придобивка. Вчера си я закупих и възнамерявам да прасна нещо с нея в края на седмицата, когатооооо.....ще си кисна краката в Егейско море. :1db1cce6422ce9
Какво мислите за "рибката"?
Здравейте Колеги,
Това е новата ми придобивка. Вчера си я закупих и възнамерявам да прасна нещо с нея в края на седмицата, когатооооо.....ще си кисна краката в Егейско море. :1db1cce6422ce9
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 42
марийката е много добраdobria1 написа:новата ми придобивка пак МАРИИКА но без червено по корема

tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 50
много добра покупка,но смени кукитеown написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
Здравейте Колеги,

Е, Аз за Дорадо съм се наточил де
Пръчката ми е малко по дебеличка и с по-голяма акция, но....като е гладна риба :6e6ebecd09233a
ще се оправя някак си!
Изобщо решил съм да пробвам доста неща писани по форума. Надявам се и "Rapalata" да хване някоя рибка.
Заредил и

Пръчката ми е малко по дебеличка и с по-голяма акция, но....като е гладна риба :6e6ebecd09233a
ще се оправя някак си!
Изобщо решил съм да пробвам доста неща писани по форума. Надявам се и "Rapalata" да хване някоя рибка.
Заредил и

own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 42
Гледам само голями воблери и веднага пускам едни малки калпазани 3 и 5 сантиметрови,които взех за пьстьрва.Те се оказаха доста сполучливи и веднага се записаха,тоест тези които плуваха де.
beis- ...........................
Брой мнения : 359 Рожд.дaта : 05.05.1975
Години : 45
Чекайте да Ви разправя...........
Значи сабайлям, намирам в пощенската кутия една покана да отида в нашия пощенски кльон и да получа малък пакет....
Отидох бе, що да не отида, още повече, че пристигаше от любимата ми дистанация Хонг Конг :dancingHappy_i
Взех го значи огледах го отпред :
Ами да, до мен е адресиран, огледах го и отзад:
даже и пломба си има и за мое изумление ненарушена
Хммм я да видя аз кво ли има вътре, отварям и оттам излязоха ето тези красиви и полезни нещица
И си викам брей, тия Хонг Конаджиий, как ли са разбрали, че имам намерение воблери да си купувам и побързали да ми ги пратят, да не ги изпревари някой, те това са търговци много има да се учим, пък нищо чудно да са научили, че и сигнализатори имам намерение да купувами да ми пратят до 10 дена и три безжични сигнализатора, страшно разузнаване имат брей
Всичко виждат и всичко знаят.
В петък студ не студ, ще подгоня бялата на яз Сопот...
Ай наслука
Значи сабайлям, намирам в пощенската кутия една покана да отида в нашия пощенски кльон и да получа малък пакет....
Отидох бе, що да не отида, още повече, че пристигаше от любимата ми дистанация Хонг Конг :dancingHappy_i
Взех го значи огледах го отпред :
Ами да, до мен е адресиран, огледах го и отзад:
даже и пломба си има и за мое изумление ненарушена

Хммм я да видя аз кво ли има вътре, отварям и оттам излязоха ето тези красиви и полезни нещица

И си викам брей, тия Хонг Конаджиий, как ли са разбрали, че имам намерение воблери да си купувам и побързали да ми ги пратят, да не ги изпревари някой, те това са търговци много има да се учим, пък нищо чудно да са научили, че и сигнализатори имам намерение да купувами да ми пратят до 10 дена и три безжични сигнализатора, страшно разузнаване имат брей

В петък студ не студ, ще подгоня бялата на яз Сопот...
Ай наслука
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Ако не друго, все ще вдигна някоя мрежа хубавичко да я нарежа, нали Никулден иде....Тедо написа:много воблери... само не знам как на Сопот ще разбереш дали са уловисти![]()
преди 10 дена го претърсихме основно... и мрежи няма даже... само някви "шамандури" (бутилки 1.5л) с вързани към тях пликове със захранка и по 1-2 куки... На едната шамандура даже имаше и полу-разложен костур на куката... явно нова "риболовна" мода... Но и тях вече ги няма кажи-речи, щото ги поизрязахме...
Между другото някои от "колегите"-лодкари на Сопот паркират уникално нагло - до самата вода и то на единственото не-кално място... Аз като по-прост винаги изтеглям колата си с колесара нагоре, така че да не пречи за вкарване/изкарване на други лодки... Ще има май "веднъж показвам, втория път наказвам" :f38b1c44c48ae2
Като изключа от скорост колата на някой такъв, да не се чуди после
Между другото някои от "колегите"-лодкари на Сопот паркират уникално нагло - до самата вода и то на единственото не-кално място... Аз като по-прост винаги изтеглям колата си с колесара нагоре, така че да не пречи за вкарване/изкарване на други лодки... Ще има май "веднъж показвам, втория път наказвам" :f38b1c44c48ae2
Като изключа от скорост колата на някой такъв, да не се чуди после

Здравейте колеги. Преди известно време получух подарък следните воблери [You must be registered and logged in to see this link.] TTS15
и по точно цветовете Silver Blue, Yellow Perch и Pearl Grey Shiner. Някой може ли да каже какво да очаквам на тях, по кое време и други подробности. Опитвам се да практикувам тролинг.
и по точно цветовете Silver Blue, Yellow Perch и Pearl Grey Shiner. Някой може ли да каже какво да очаквам на тях, по кое време и други подробности. Опитвам се да практикувам тролинг.
lubo9- ...........................
Брой мнения : 36 Рожд.дaта : 06.12.1969
Години : 51
Здрасти,колега.Никой няма готови рецепти за тролинга.Всеки воблер който притежавам първо го тествам за това колко дълбоко гази,че понякога има разминавания с параметрите на производителя.След това почва ,по трудната част,да уцеля момента когато става уловист.Един воблер работи най-добре само при определени условия,специфични за него.Климатични условия,по кое време на деня,атмосферно налягане,бистрота на водата,скорост на влачене.Всичко опира до многобройни опити.Моят съвет към теб е :дръж ги максимално близо до дъното,но без да закачаш,независимо ,че понякога ще минаваш много близо до брега,предполагам,че щом тролиш използваш сонар, и от там нататък с малко късмет.....

тони котев- ...........................
Брой мнения : 808 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 54
Да раздвижа малко темата,снимки на воблери на които съм хващал и изпускал сом:[img][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
тони котев- ...........................
Брой мнения : 808 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 54
Колеги, все се каня да ви питам и все забравям, някой закачал ли е тежест да речем 50см преди воблера, от тия тежести които са със с шлаух и влакното минава през средата на тежеста, с цел да направи газенето по дълбоко? Този акъл ми го даде един възрастен човек, каза че много го е практикувал и давал резултат
Само малко по голяма скорост на лодката се давало, да не потъва съвсем. На моя въпрос колко "малко по голяма" той отговори, че според тежеста, ако е 60гр да речем се троли с около 5-6 км/ч.
Та кажете имате ли опит с подобен монтаж?
Нали големите открития с опити са ставали................

Та кажете имате ли опит с подобен монтаж?
Нали големите открития с опити са ставали................

наскоро пробвах да сложа подвижна тежест 40гр на лидера... получи се уникална вибрация - последните 50-100см преди изваждане от водата направо се чуваше бръмчене... Нямаше как да разбера дали дава положителен ефект, щото единствените риби, дето излизаха бяха костури по 10см на жива рибка
[You must be registered and logged in to see this link.]EU_BG_akademika написа:Колеги, все се каня да ви питам и все забравям, някой закачал ли е тежест........
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 46
Гога, да си жив, благодаря, ама като гледам, тoя монтаж е за рибоци около и над пидиситяхтуу кила, а ние сиромасите и на две килца бело рибе сме доволни, та за тоя тролинг ми беше въпроса, за около дветяхтууу кила, а инак мерси още веднъж за инфотоgeorg (Пон 13 Дек - 17:29:10) написа:[You must be registered and logged in to see this link.]EU_BG_akademika написа:Колеги, все се каня да ви питам и все забравям, някой закачал ли е тежест........

То това е старо, ама аз сега го зачетох, та се учудих, как така "спор с капитана"???Albena (Вто 8 Сеп - 6:41:21) написа:И аз имам подобен и съм имала успехи с него, но понеже имам само един не мога да направя сравнение. Сага съм си харесала един на рапала , но имаме известен спор с капитана : според мeн е малко голям , а според него не е . Има ли някой , които е чак на воблери да си даде компетентното мнение.

Та капита е веднага след Бога............спор с капитана е равносилно на бунт на екипажа и води до сигурна гибел......

Монтажа отговаря на въпроса ти относно свалянето на воблера в дълбокото!
Какъв воблер ще сложиш е твоя работа,а какъв звяр ще го захапе е Божа работа!
Какъв воблер ще сложиш е твоя работа,а какъв звяр ще го захапе е Божа работа!

georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 46
Страница 2 от 38 • 1, 2, 3 ... 20 ... 38
Страница 2 от 38
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента