С лодка в морето 2014 г. - 1
Страница 5 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Re: С лодка в морето 2014 г. - 1
Не си ве,ний тук си знаем - кът цъфне сливата на жената - очаквай риба някаква.fishmaster написа:........Това е жалко ,ако съм прекъснал мечтите ви.....![]()
![]()
![]()

Люляка е за попа само де.

КИРО- администратор
Брой мнения : 21228 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Със затоплянето внимавайте ей с тея

наско хвойнев- ...........................
Брой мнения : 2014 Рожд.дaта : 26.05.1977
Години : 43
Почнах темата, ама не продължих, за което се извинявам.
Тааааааааа до края на януари си ги лових попардаците яко, имам снимки, ама съм проЗД и нещо не моам да качвам тук./приемам съвети/
Тогаз стана развалата/южния ветър и така 10 дни. И реших да си оправя JEEPката докат е лошо времето, та събота 08,02 сутринта реших да мина покрай лодчицата и да я понагледам.
Подскача като луда, як сулган и силен юг-югоизточен вятър. Милата, мисля си аз и викам на сина/и то Илко/ да знаеш издържи ли днес-утре, тази година няма да я вадим.
И пайдос на дгипката. В 12,45 звъни телефоня и гледам съседа и той лодкар. Викам си наглас "явно е скъсала въжето" а малкия дзяе-"ти луд ли си, въжето е 30мм, ще издържи и цел кораб". Да ама Жорката/съседа/ вика- идвай бързо, че скъса въжето- и аз изтръпнах/ама подготвено/. Тоя южняк само бели прави по нашия залив, Любака да вземе некакви мерки най-накрая/
Докат стигнах от Бургас/от бокса де/ до Черноморец, вече ми се обадиха трима и ми съобщиха радостната вест, но поне се събрахме дружина. Стигайки до "стоянката" за миг в мен настъпи успокоение-лодката бе на пясъка, а не в скалите, на 10-15 метра. Жорката ме спаси, видял, че къса въжето и скочил във водата да спасява.
После дърпане по пясъка и връзване с въжета за дървета....после Жорката/преоблечен/ дойде и ни нави да я качим на колесаря и това някакси стана, и една Фронтера издърпа колесара с лодката до нас. Сега ми се струва невъзможно, а тогаз още повече. Но извода е че сговорна дружина лодката повдига..........16,30часа-край.
След това помня че носих уиски, ракия, вино, мезета, туршии, риби, гъби/в талянджийската барака/.............до 19,30 и ...мрак. Жена ми казва/може и да лъже/
че съм се прибрал в 21,30,целунал съм я и припаднал пред леглото. Как съм стигнал до вкъщи, само Господ знае, а и тея дет са ме закарали, ама не знам кои са.
Ама ми беше гот, голям кеф. Не знаех, че имам толкоз верни приятели, само подозирах.
Та продължението е .... ми после ми се обадиха за една работа в Австрия и веднага заминах. Сега се връщам и споделя. Тези дни ще профилактирам и веднага пускам лодката.
Предполагам, до 15,03 ще се оправя, че като гледам какво е време, по цяла нощ риби сънувам. Няма да чакам люляка и Кирето да ми дава знак............
П.С. Оказа се, че не въжето е скъсано, а шегела се е развил. Сега съм приготвил нов специалин с контра, даже му правя втора.
И второ почти винаги, наблюдавах на сонара, плътна ивица около 2-3 метра от дъното риби. На чепарето излизаше ува и по някой сафрид, на хеликоптер. З амен извода е че има много риба/ем/ и тя не си отива, щото водата е топла и ще презимува тук. А щом ема е тук ще дойде и някой да го яде. А ние сме налице да го изловим. Да сме живи и здрави!!!!
Тааааааааа до края на януари си ги лових попардаците яко, имам снимки, ама съм проЗД и нещо не моам да качвам тук./приемам съвети/
Тогаз стана развалата/южния ветър и така 10 дни. И реших да си оправя JEEPката докат е лошо времето, та събота 08,02 сутринта реших да мина покрай лодчицата и да я понагледам.
Подскача като луда, як сулган и силен юг-югоизточен вятър. Милата, мисля си аз и викам на сина/и то Илко/ да знаеш издържи ли днес-утре, тази година няма да я вадим.
И пайдос на дгипката. В 12,45 звъни телефоня и гледам съседа и той лодкар. Викам си наглас "явно е скъсала въжето" а малкия дзяе-"ти луд ли си, въжето е 30мм, ще издържи и цел кораб". Да ама Жорката/съседа/ вика- идвай бързо, че скъса въжето- и аз изтръпнах/ама подготвено/. Тоя южняк само бели прави по нашия залив, Любака да вземе некакви мерки най-накрая/
Докат стигнах от Бургас/от бокса де/ до Черноморец, вече ми се обадиха трима и ми съобщиха радостната вест, но поне се събрахме дружина. Стигайки до "стоянката" за миг в мен настъпи успокоение-лодката бе на пясъка, а не в скалите, на 10-15 метра. Жорката ме спаси, видял, че къса въжето и скочил във водата да спасява.
После дърпане по пясъка и връзване с въжета за дървета....после Жорката/преоблечен/ дойде и ни нави да я качим на колесаря и това някакси стана, и една Фронтера издърпа колесара с лодката до нас. Сега ми се струва невъзможно, а тогаз още повече. Но извода е че сговорна дружина лодката повдига..........16,30часа-край.

След това помня че носих уиски, ракия, вино, мезета, туршии, риби, гъби/в талянджийската барака/.............до 19,30 и ...мрак. Жена ми казва/може и да лъже/

Ама ми беше гот, голям кеф. Не знаех, че имам толкоз верни приятели, само подозирах.
Та продължението е .... ми после ми се обадиха за една работа в Австрия и веднага заминах. Сега се връщам и споделя. Тези дни ще профилактирам и веднага пускам лодката.
Предполагам, до 15,03 ще се оправя, че като гледам какво е време, по цяла нощ риби сънувам. Няма да чакам люляка и Кирето да ми дава знак............
П.С. Оказа се, че не въжето е скъсано, а шегела се е развил. Сега съм приготвил нов специалин с контра, даже му правя втора.
И второ почти винаги, наблюдавах на сонара, плътна ивица около 2-3 метра от дъното риби. На чепарето излизаше ува и по някой сафрид, на хеликоптер. З амен извода е че има много риба/ем/ и тя не си отива, щото водата е топла и ще презимува тук. А щом ема е тук ще дойде и някой да го яде. А ние сме налице да го изловим. Да сме живи и здрави!!!!
marinco- ...........................
Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 27.12.1960
Години : 60
Аиде колега и господ е с теб.Евала на приятелите ти - да се стопля , че вече не издържам и аз.На каква дълбочина ги трепа попардаците ??
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 48
marinco написа:
......- и аз изтръпнах/ама подготвено/......извода е че сговорна дружина лодката повдига .Ама ми беше гот, голям кеф. Не знаех, че имам толкоз верни приятели.....
Много поучителен и добре разказан случай !
Илко , имал си късмет . Да са живи и здрави всички, които са ти помогнали !

Георги Тодоров- ...........................
Брой мнения : 332 Рожд.дaта : 02.10.1951
Години : 69
За това са приятелите.Да помагат в беда и да се напиеш(дори до смърт) с тях.И знаеш и си сигурен,че няма да те изоставят никога.
Живот и здраве да има.Още малко трябва да се потърпи и ще се стопли рибарската душа.

Живот и здраве да има.Още малко трябва да се потърпи и ще се стопли рибарската душа.

ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7386 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50
Имам два района. Първия при Поморие е на около 25-27, втория при нос Агалина 35-38метра............paynera написа:Аиде колега и господ е с теб.Евала на приятелите ти - да се стопля , че вече не издържам и аз.На каква дълбочина ги трепа попардаците ??
Сигурно и кран имаш - кога ще излезе тая риба ве?marinco написа:.......... втория при нос Агалина 35-38метра............

КИРО- администратор
Капитане - аз съм ловил сафрид от лодка на Ахтопол - на маината си от брега и на 55 метра дълбочина - това не е риболов - с 80 грама олово - чакаш 1 мин. докато потъне - за такова време на Нои - пускам и вадя пълно чепаре от 10-11 метра дълбочина и откачам рибите.
Аха.И аз съм го правил това.Голям х.. еpaynera написа:Капитане - аз съм ловил сафрид от лодка на Ахтопол - на маината си от брега и на 55 метра дълбочина - това не е риболов - с 80 грама олово - чакаш 1 мин. докато потъне - за такова време на Нои - пускам и вадя пълно чепаре от 10-11 метра дълбочина и откачам рибите.

ribarya- ...........................
Брой мнения : 315 Рожд.дaта : 29.10.1969
Години : 51
Ами аз не ви каня, в мойта градинка........ Който не му харесва да си стои във Варна.ribarya написа:Аха.И аз съм го правил това.Голям х.. еpaynera написа:Капитане - аз съм ловил сафрид от лодка на Ахтопол - на маината си от брега и на 55 метра дълбочина - това не е риболов - с 80 грама олово - чакаш 1 мин. докато потъне - за такова време на Нои - пускам и вадя пълно чепаре от 10-11 метра дълбочина и откачам рибите.![]()
Ама гледах миналата, че и по миналата година, наесен варненските лодки почти колкото нашенските...що ли?
Нищо лично колега - ние Варненци не сме свикнали да ловим на такива дълбочини.Тук около Варна наи-дълбокото е 24 метра - ако щеш влез на 10 километра навътре в морето.Били сме обаче навсякъде по черноморието с лодките - и затова ни прави впечетление големите дълбочини.
Ииииии,ба си лакомията бре !!!!!!marinco написа:.....Ама гледах миналата, че и по миналата година, наесен варненските лодки почти колкото нашенските...що ли?
Ти кът гледаш цяла година прасето,накрая на комшията ли го подаряваш?
Нали ви храним рибата цяло лято,и ви Я пращаме хептен Йедра.
Няма ли малко от баницата и за нас да има ве?
БРЯ БРЯ БРЯ...ТЦ ТЦ ТЦ......

КИРО- администратор
Хич не ми е жал за рибата. Дал Господ.
Мисълта ми беше, че който иска да лови винаги и едри, да не се оплаква.........
Аз най се накефих в Южна Африка, ловиш си на 150-230метра/джиг/ и си свиркаш. Ама излизат едни "лихмари" от 8 кила нагоре та до 30. Ама не се оплаквах....нали.
Който си е мързелив, да лови на "Почивка" ли беше "отпуска" ли?
Поздрави на варненци и добре дошли при лихмарите и др. Па ще ви посрещна подобаващо, с мускатова, домашни доматки........
Мисълта ми беше, че който иска да лови винаги и едри, да не се оплаква.........
Аз най се накефих в Южна Африка, ловиш си на 150-230метра/джиг/ и си свиркаш. Ама излизат едни "лихмари" от 8 кила нагоре та до 30. Ама не се оплаквах....нали.
Който си е мързелив, да лови на "Почивка" ли беше "отпуска" ли?
Поздрави на варненци и добре дошли при лихмарите и др. Па ще ви посрещна подобаващо, с мускатова, домашни доматки........
123
Аз какво да кажа ...на яз Искьр от 55м вада костуриКИРО написа:Сигурно и кран имаш - кога ще излезе тая риба ве?marinco написа:.......... втория при нос Агалина 35-38метра............

max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 51
Е зависи при Янчулев тия нива бяха с 1/3 надоле, нали продаваше тока от Вецаmax написа: Аз какво да кажа ...на яз Искьр от 55м вада костуриа до стената е 70м
![]()

EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Здравейте,
инфо от Бяла: едно момче Дидо е извадило на мрежи 4-5 моруни по 3 кг.Някакви слухове , че на Юг са изкарали пак на мрежи една 66 кг.Между другото пътя на Бяла вече са го разкопали, стига се до ресторанта!
инфо от Бяла: едно момче Дидо е извадило на мрежи 4-5 моруни по 3 кг.Някакви слухове , че на Юг са изкарали пак на мрежи една 66 кг.Между другото пътя на Бяла вече са го разкопали, стига се до ресторанта!
philipoff72- ...........................
Брой мнения : 14 Рожд.дaта : 28.12.1972
Какво означава това? Че не се стига до мястото за пускане на лодки ли?philipoff72 написа:.Между другото пътя на Бяла вече са го разкопали, стига се до ресторанта!
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Аз.
Черноморските талянджии бяха хванали 3 или четири парчета по 5-7 кг и един заблуден и изморен лаврак 4,800.......блъснал се в лодката и изваден с кеп от мрежа!!!????
Черноморските талянджии бяха хванали 3 или четири парчета по 5-7 кг и един заблуден и изморен лаврак 4,800.......блъснал се в лодката и изваден с кеп от мрежа!!!????
утре живот и здраве мисля да влезна да пробвам мотора,а защо пък не и някой поп.Ще влизам от ной
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 44
АААА и аз що не знам ???/ Веднагаsllipi1 написа:утре живот и здраве мисля да влезна да пробвам мотора,а защо пък не и някой поп.Ще влизам от ной

Иииии - 30-ти канал да е включен Върбине.....

КИРО- администратор
за сега отпадна,може по към обяд че много духаше сабалям и щяхме да се намокрим яко
днес на кораба попинките калвяха малко вяло но ги има,за по бира ще стигнат водата 6,5 градуса рибите студени минаваха и пасажи между 5-10 метър ама какви бяха

Ценни данни.
Попа сигурно беше дребен ?
И защо не пробвахте чепарета - мисля че хамсия е имало там.

Попа сигурно беше дребен ?
И защо не пробвахте чепарета - мисля че хамсия е имало там.
КИРО- администратор
Страница 5 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Страница 5 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата