Лаврак с миди и чорисо
Лаврак с миди и чорисо
Лаврак с миди и чорисо
Продукти:
2 лаврака
300 гр чорисо (или друг пикантен салам)
2 картофа
½ кг непочистени миди
сол и пипер
Приготвяне:
В тигана изсипваме едновременно малко зехтин, нарязаното чорисо и обелените и нарязани на кръгчета картофи. Седят около 7-8 минути.
Мидите:
Тях слагаме направо с черупките в тиганче. Добавяме малко бяло вино и вода и захлупваме. След 3-4 минути мидите ще се отворят.
Тогава махаме едната черупка, а другата заедно с месото ще сложим след малко в тигана с чорисо.
Соса пък преливаме в друга купичка, като отцедим утаилите се на дъното на тиганчето нечистотии.
Когато картофите и чорисото са готови, прибавяме мидите и прецедения им сос. Щом всичко заври, сме готови.
Рибата:
Намазваме съвсем леко разполовените риби с олио и ги поръсваме със сол и пипер. Може да направим резки по кожата, за да се опече по-бързо и добре рибата.
Печем само няколко минути в силно загрята фурна, обърнати с кожата нагоре.
Сервираме като наредим чорисо, картофи и миди в чинията, а в средата над тях – парче риба. Отива му бяло ароматно вино.

Продукти:
2 лаврака
300 гр чорисо (или друг пикантен салам)
2 картофа
½ кг непочистени миди
сол и пипер
Приготвяне:
В тигана изсипваме едновременно малко зехтин, нарязаното чорисо и обелените и нарязани на кръгчета картофи. Седят около 7-8 минути.
Мидите:
Тях слагаме направо с черупките в тиганче. Добавяме малко бяло вино и вода и захлупваме. След 3-4 минути мидите ще се отворят.
Тогава махаме едната черупка, а другата заедно с месото ще сложим след малко в тигана с чорисо.
Соса пък преливаме в друга купичка, като отцедим утаилите се на дъното на тиганчето нечистотии.
Когато картофите и чорисото са готови, прибавяме мидите и прецедения им сос. Щом всичко заври, сме готови.
Рибата:
Намазваме съвсем леко разполовените риби с олио и ги поръсваме със сол и пипер. Може да направим резки по кожата, за да се опече по-бързо и добре рибата.
Печем само няколко минути в силно загрята фурна, обърнати с кожата нагоре.
Сервираме като наредим чорисо, картофи и миди в чинията, а в средата над тях – парче риба. Отива му бяло ароматно вино.

Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление