Бяла риба с пикантен сос
Бяла риба с пикантен сос
Бяла риба с пикантен сос
3 порции
Продукти:
3 парчета филе от риба (от по 250 г)
1 консерва цели домати
3 глави лук
2 моркова
3 скилидки чесън
1 цяло индийско орехче
100 мл олио
2 суп. л. каперси
6 кисели краставички
1 стрък зелени перца лук
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът -на ситно, морковите - на кубчета.
Олиото се нагрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите и цялото индийско орехче.
Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 мин, като от време на време се разбъркват с дървена лъжица, за да бъде задушаването равномерно.
Отстраняват се кожицата и централната кост на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 - 8 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета.
Зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно.
Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос, от който предварително се отстранява индийското орехче.

3 порции
Продукти:
3 парчета филе от риба (от по 250 г)
1 консерва цели домати
3 глави лук
2 моркова
3 скилидки чесън
1 цяло индийско орехче
100 мл олио
2 суп. л. каперси
6 кисели краставички
1 стрък зелени перца лук
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът -на ситно, морковите - на кубчета.
Олиото се нагрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите и цялото индийско орехче.
Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 мин, като от време на време се разбъркват с дървена лъжица, за да бъде задушаването равномерно.
Отстраняват се кожицата и централната кост на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 - 8 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета.
Зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно.
Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос, от който предварително се отстранява индийското орехче.

Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление