Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.

Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.

Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление