ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Страница 2 от 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Двутактовите не са ли по оборотни - 1000 об повече от четиритактовите и 10-12 кг по леки?

двутактовите са доста по леки верно е моя е около 60 кила,ще се наложи да го пипна малко май но за сега ще е така докато направя тестове в тихо море
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 44
Така си е - единственния недостатък,goshotanchev написа:Двутактовите не са ли по оборотни - 1000 об повече от четиритактовите и 10-12 кг по леки?![]()
малко повече горят,но не мисля че това е проблем.

КИРО- администратор
Брой мнения : 21231 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Има двутактови и двутактовиКИРО написа:Така си е - единственния недостатък,goshotanchev написа:Двутактовите не са ли по оборотни - 1000 об повече от четиритактовите и 10-12 кг по леки?![]()
малко повече горят,но не мисля че това е проблем.![]()

Съвсем сериозно взех да се замислям за едно такова

[You must be registered and logged in to see this link.]
Те му спецификацията [You must be registered and logged in to see this link.]
Те тук кво стаа

Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
Как 60 бре, моята хонда е 20 коня и е 42кг....sllipi1 написа: моя е около 60 кил

EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Никога повече няма да сложа двутактов, ако ще да ми го подаряват....разхода при тролинг е осезаемо по висок, а и маслото е скъпо, триенето е по голямо, износването е по бързо. Всеки си знае, това е моето мнениеМънцата написа:
Има двутактови и двутактови![]()

по точно 55кила заради ел стартаEU_BG_akademika написа:Как 60 бре, моята хонда е 20 коня и е 42кг....sllipi1 написа: моя е около 60 кил![]()

sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 44
е да стартера добява 3-5 килаsllipi1 написа:
по точно 55кила заради ел старта![]()

Клипчетата на Мънцата ми приличат като клиповете на Субару, и как тяхното 4х4 е най-доброто. Имам добър познат със Субару Оутбек и ми го хвалеше постоянно
. Било по-проходимо от джиповете, ходеше да ги дърпа от пясъците и т.н. Ама след 5-тото закъсване смени версията > моята кола да не е джип

zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 43
така, разликата е в диаметъра на буталото и жигльора при карбуратораgoshotanchev написа:Хонда 15 и 20 кс на външен вид и на килограми мисля са еднакви.
Прав си в тая работа няма най добро, двутактовият прави по високи обороти но само на празен ход, ако някой си мисли, че като смени 10 коня с четиритактов с 10 коня двутактов и ще се движи по бързо, е заблуда, 10 коня са си толкоз, няма как да са 15zhikata написа:Клипчетата на Мънцата ми приличат като клиповете на Субару, и как тяхното 4х4 е най-доброто. Имам добър познат със Субару Оутбек и ми го хвалеше постоянно. Било по-проходимо от джиповете, ходеше да ги дърпа от пясъците и т.н. Ама след 5-тото закъсване смени версията > моята кола да не е джип
![]()

EU_BG_akademika написа:Прав си в тая работа няма най добро, двутактовият прави по високи обороти но само на празен ход, ако някой си мисли, че като смени 10 коня с четиритактов с 10 коня двутактов и ще се движи по бързо, е заблуда, 10 коня са си толкоз, няма как да са 15![]()
, а разхода на гориво не компенсира намалението на теглото, двутактовият става само за морето, но не се знае кога, еколозите в евро комисията, ще решат да си оправадят заплатите и ще ги забранят за ЕС.

Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
Аве, няма какво да разтягаме локуми сега за маторите, практиката и потреблението показват, че четриритактовите матори са най доброто измислено водно придвижване за сега...
Следя непръкъснато продажбите на лодки втора употреба в световен мащаб. Лодките след 2005 година с 2т матор са малцинство и то в хиляди пъти, ти как мислиш ако бяха по сгодини тия кречетала, дали нямаще да е наопъки....
Ама слагай щом си наумил, само имай предвид, че си остава вечно твой, това цена не държи, за разлика от четиритактовия,,,,
Следя непръкъснато продажбите на лодки втора употреба в световен мащаб. Лодките след 2005 година с 2т матор са малцинство и то в хиляди пъти, ти как мислиш ако бяха по сгодини тия кречетала, дали нямаще да е наопъки....
Ама слагай щом си наумил, само имай предвид, че си остава вечно твой, това цена не държи, за разлика от четиритактовия,,,,

Академиче, виждам, че имаш мнение по въпроса и нямам намерение изобщо да споря с теб а само ще ти кажа, че всички RIB лодки на Greenpeace UK са AVON с EVINRUDE E-TEC двигатели..
Ако това ти говори нещо ок. Ако ли не, здраве да е
Ако това ти говори нещо ок. Ако ли не, здраве да е

mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 47

[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |

123
з
[You must be registered and logged in to see this image.] ,[You must be registered and logged in to see this image.] ,[You must be registered and logged in to see this image.] ,[You must be registered and logged in to see this image.] , E-TEC няма нищо общо сьс старите двутактови мотори /това е разработка за военните / двутактов инжекцьон и е освен че по икономичен и много лесен за обслужване ...на три години се сменя маслото в редуктора
а двутактовото си го впрьсква според оборотите
и най-важното с 30% е по-ефикасен от четритактовите
аз сложих на местото на 115-4 тактов 90нр Е-ТЕC и сьм по-бьрз а тука се вижда ясно кое и как работи
Това е положенйето .
EVINRUDE E-TEC малко си се обьркал обачеEU_BG_akademika написа:Аве, няма какво да разтягаме локуми сега за маторите, практиката и потреблението показват, че четриритактовите матори са най доброто измислено водно придвижване за сега...
Ама слагай щом си наумил, само имай предвид, че си остава вечно твой, това цена не държи, за разлика от четиритактовия,,,,![]()

Това е положенйето .

max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 51
Аха значи ако и на мен Пентагонът му купи мотора и ми плаща горивото сигурно ще го карам,,,,,,,,за военните може, по лек, вероятно с по голям въртящ момент, а маслото в редуктора не зависи от цикъла на мотораmax написа:
/това е разработка за военните /

123
За клиповете нищо не каза ? Какво гориво те гони като разходьт е сьщия ??? Имам го и ако нещо ти се спори сложи 500е /символично/ и заповядай на тестовеEU_BG_akademika написа:Аха значи ако и на мен Пентагонът му купи мотора и ми плаща горивото сигурно ще го карам,,,,,,,,за военните може, по лек, вероятно с по голям въртящ момент, а маслото в редуктора не зависи от цикъла на мотораmax написа:
/това е разработка за военните /![]()
![]()
![]()

Глей ся, всичко което говорим се обсъжда от 5-6 години Т У К не съм го карал, но мога да чета, имa си плюсове и минуси като всяко нещо, който иска да си чете... аз първо лодката трябва сменя, тогава ще мислим за мотора, а относно клипа, киното е мента на лента...
Евинрунда може и да има превес но е едва ли ще потопи другата лодка....ако и тя напъва, абе достъчно нещо изприкажихме за тва
Евинрунда може и да има превес но е едва ли ще потопи другата лодка....ако и тя напъва, абе достъчно нещо изприкажихме за тва

123
Имам ги и от пьрва рька мога да кажа че това е истинаEU_BG_akademika написа:Глей ся, всичко което говорим се обсъжда от 5-6 години Т У К не съм го карал, но мога да чета, имa си плюсове и минуси като всяко нещо, който иска да си чете... аз първо лодката трябва сменя, тогава ще мислим за мотора, а относно клипа, киното е мента на лента...
Евинрунда може и да има превес но е едва ли ще потопи другата лодка....ако и тя напъва, абе достъчно нещо изприкажихме за тва![]()
![]()

Нали знаеш ако Евинруд льжат как ще им скочат останалите фирми ???
Само да вметна, да се виждат правилно линковете, трябва да има пауза преди и след тях, както и емотиге.на нов ред, както съм ги направил

Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8094 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 53
Всички лъжат, рекламни трикове, а и никога не си скачат една срещу друга кога си чул марка да оплюва друга маркаmax написа:Нали знаеш ако Евинруд льжат как ще им скочат останалите фирми ???
123
Е и Ямаха и Меркури да клекнат .......казвам ти че на лодката в Гр бях сьс Маринер 115кс четритактов и го махнах и качих Евинруд Е-ТЕК 90 и вдигам с 12км повече а на глис излизам за няколко м. само [You must be registered and logged in to see this image.]EU_BG_akademika написа:Всички лъжат, рекламни трикове, а и никога не си скачат една срещу друга кога си чул марка да оплюва друга маркаmax написа:Нали знаеш ако Евинруд льжат как ще им скочат останалите фирми ???
[You must be registered and logged in to see this image.]

Мънцата написа:Има двутактови и двутактовиКИРО написа:Така си е - единственния недостатък,goshotanchev написа:Двутактовите не са ли по оборотни - 1000 об повече от четиритактовите и 10-12 кг по леки?![]()
малко повече горят,но не мисля че това е проблем.![]()
![]()
Съвсем сериозно взех да се замислям за едно такова![]()
Те му спецификацията [You must be registered and logged in to see this link.]
Те тук кво стаа![]()
Недей!Рекламата няма общо с реалността.Ако не вярваш,обади се да ти разкажа

Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 45
Страница 2 от 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Страница 2 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление