Избор и придобиване на РИБ Лодка
Страница 3 от 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Избор и придобиване на РИБ Лодка
Тутраканските рибове са тесни и не оборудвани, сложи още 4 бона, два за оборудване и два за колесар.....anastas_peykov написа:
Има също няколко останали риба на склад в завода за лодки в Тутракан с хубави размери 4.30 метра за не повече от 3 бона.

EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
Като търсих какво да си купя , едно от нещата заради които се спрях на риб-а беше по-дългия живот на лодката. Все пак не е само въздух , има и нещо твърдо в него. Това е вярно , но само че за големите рибове , с хубаво корито и с инвестирани пари в много екстри и глезотийки по тях. При тях цената на балона е малка част от стойността на лодката и една бъдеща смяна е напълно оправдана. На практика балона може да се приеме за консуматив и живота на един голям и хубав риб е равен на една стъкломатова лодка. Докато за малките рибове като моя с едно голо корито кво да му сменяш. Лодката отива на боклука с умирането на балоните. Живота на тоя риб е еквивалентен на една обикновена надуваема лодка. Тъй си мисля. Размисли и страсти :)
Тедо казва 10 години за PVC-то, но аз като разглеждам лодки, виждам рибове с пвц балони от 91 година

Гледам три метра риб и три метра надуваема и си мисля ква е кирията на риба. Ок, твърдо шаси което може да се надгражда. Ама кво ше надграждаш на 3 метра , то няма място за двама та камо ли надграждане да се прай. Мога една джет конзола да му сложа и един здрав мотор ама ...за кво ми е ..по хубу да си купя джет. По хубу се лъзга стъкломата , хубу ама пак си е тласкач на вода. Триметровата надуваема си я мяткам надута с изкарано дъно както и където си искам сам, за риба си трябват двама човека задължително. Надуваемата влиза в сак и в багажника на колата. Стъкломатовото дъно трябва да се пази , да не го чукнеш на твърдо..., надуваемата по поема. Абе трябва добре да се замислиш ако си тръгнал да си купуваш 3 метров риб.
А не, оглеждам се мин. 4.70 макс 5.50, Искам лодка в която да мога да се раздвижа, една от причините да ходя рядко за риба е, че с моето телесложение моята ми малее, а аз не стоя под 6-7 часа в морето, щото па пари съм давал. Башка влизам и излизм от нея по начин "коремно претъркалящ" Друго е да се гепиш за дръжката на конзолата или за ролбара. Риб и по лесно се пуска и вади, е ако с дълбоко V, на по плитко си е греда, но аз въпреки гредата, ще взема дълбоко. За сега са само два вида, такива които не ми харесват и такива за които нямам пари. Надявам се зимата да са по сговорчиви RIB-o джамбазите, ще поживеем, ще видим, за сега само си мечтаяanastas_peykov написа: Абе трябва добре да се замислиш ако си тръгнал да си купуваш 3 метров риб.

3 метров риб си е все още мобилен като съизмеримите му надуваеми събратя и от двама човека се обслужва ,което е големия му плюс. 3.30 риб вече си иска трети човек за обслужване задължително, това е голям минус. Над 4.30м риб е вече друг клас лодка , като наливаш пара вътре , знаеш къде отиват.
Така е, и понеже вероятно ще ми е последна, ще гледам да ми е удобнаanastas_peykov написа: Над 4.30м риб е вече друг клас лодка , като наливаш пара вътре , знаеш къде отиват.

EU_BG_akademika написа:А не, оглеждам се мин. 4.70 макс 5.50, Искам лодка в която да мога да се раздвижа, една от причините да ходя рядко за риба е, че с моето телесложение моята ми малее, а аз не стоя под 6-7 часа в морето, щото па пари съм давал. Башка влизам и излизм от нея по начин "коремно претъркалящ" Друго е да се гепиш за дръжката на конзолата или за ролбара. Риб и по лесно се пуска и вади, е ако с дълбоко V, на по плитко си е греда, но аз въпреки гредата, ще взема дълбоко...anastas_peykov написа: Абе трябва добре да се замислиш ако си тръгнал да си купуваш 3 метров риб.
Ако искаш да си по-гъвкав при пускане на плитко, бих ти препоръчал да си помислиш пак дали да е дълбоко или плитко V-то. Ако няма да влизаш в щормово време и не държиш на перфектната хидродинамика, за да вдигаш 30+възела, плиткото V си има и своите предимства. Като стабилност на едно място разлика между двата типа не би трябва ло да има, а ти нали за риболов я вземаш, не за разходка

Нашата е със сравнително плитко V и освен, че усещам как обтекаемостта при по-висока скорост не е от най-добрите, другото си е ок. Но това е дреболия на море.
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 47
Дреболия, защото ти се връткаш само из залива и влизаш и излизаш от канала. Аз искам да от Бяла, да бръмна, до Несебър, до Варна, до Болата ако требе,p_trustworthy написа:
и нали за риболов я вземаш, не за разходка
Нашата е със сравнително плитко V и освен, че усещам как обтекаемостта при по-висока скорост не е от най-добрите, другото си е ок. Но това е дреболия на море.

EU_BG_akademika написа:Дреболия, защото ти се връткаш само из залива и влизаш и излизаш от канала. Аз искам да от Бяла, да бръмна, до Несебър, до Варна, до Болата ако требе.
За залива кой ти говори бе

Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 47
Именно за скоростта става дума, като ме гепи лошо време на Емине, трябва да мога бързо да се скрия на Бялаp_trustworthy написа:
НО пак ти казвам, че V-to има значение най-вече за СКОРОСТТА, която ще можеш да поддържаш в лошо време.

Аве ти като бърза да вземеш дрънгел, не означава, че и аз така ще направя

При последните си пътувания огледах доста лодки. Посетих и базите на някои производители в Гърция. Смея да твърдя, че като гледам дизайна на стъклопластовите които ползват, предимствата на някои рибчета по отношение на стабилност не са толкова големи. Просто тук си ги сравняваме с наште си легени които са плод на желание за възможно най-ниска цена. И да не пропусна! И РИБ да е то поне с дълъг ботуш Академиче. А за дългите разходки и едно помощно двигателче гледай да има място къде да му сложиш. А за него ако има място то бъди сигурен, че лодката ще ти е по мярка.EU_BG_akademika написа: Искам лодка в която да мога да се раздвижа, една от причините да ходя рядко за риба е, че с моето телесложение моята ми малее, а аз не стоя под 6-7 часа в морето, щото па пари съм давал. Башка влизам и излизм от нея по начин "коремно претъркалящ" Друго е да се гепиш за дръжката на конзолата или за ролбара. Риб и по лесно се пуска и вади, е ако с дълбоко V, на по плитко си е греда, но аз въпреки гредата, ще взема дълбоко. За сега са само два вида, такива които не ми харесват и такива за които нямам пари. Надявам се зимата да са по сговорчиви RIB-o джамбазите, ще поживеем, ще видим, за сега само си мечтая
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 50
EU_BG_akademika написа:.................

Дрънгел си ти.

Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11746 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 67
Аз гледам лодки в Гърция, Италия и Англия... Като цяло мога да кажа, че в Англия са основно големи рибовете, над 6 метра, в Италия са мурдари, тези кото се предлагат, поне малко от малко да им направят лице, нали знаеш лице пиче продава, ама нема брате, продават ги с цялата мръсотия по тях, което пък от друга страна, ти дава представа за експлоатацията и съхранението на лодката, което е главно на водаD.Dimitrov написа: И да не пропусна! И РИБ да е то поне с дълъг ботуш Академиче. А за дългите разходки и едно помощно двигателче гледай да има място къде да му сложиш. А за него ако има място то бъди сигурен, че лодката ще ти е по мярка.

Хмммм,интересни размисли кое магаре е по-мъжко
Мисля че V-то има значение за РИБ-ове над 6м,и то ако се ползват за специализирани цели(спасителни,военни).
А колкото до скороста,си е важен двигателя.Убедих се че при рибчетата трябва да се слага двг колкото е даден като максимум за лодката,ако търсиш скорост.
На ей туй нещо
[You must be registered and logged in to see this image.]
пише 40кс, и толкова му сложихме...значи върви като ненормално.С четерима човека стигнахме около 60км по ГПС,при абсолютно спокойна вода.А в морето винаги има вълни и нямаме куража да бутнем ръчката докрай....просто е доста опасно.
Колкото до пускането му на вода,и сам човек може да се справя без проблем

Мисля че V-то има значение за РИБ-ове над 6м,и то ако се ползват за специализирани цели(спасителни,военни).
А колкото до скороста,си е важен двигателя.Убедих се че при рибчетата трябва да се слага двг колкото е даден като максимум за лодката,ако търсиш скорост.
На ей туй нещо

пише 40кс, и толкова му сложихме...значи върви като ненормално.С четерима човека стигнахме около 60км по ГПС,при абсолютно спокойна вода.А в морето винаги има вълни и нямаме куража да бутнем ръчката докрай....просто е доста опасно.
Колкото до пускането му на вода,и сам човек може да се справя без проблем

gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 49
На моя риб е правен ремонта в Зебек Кърджали отлична работа.
Тук на десният борд се вижда сивата лента на залепването към корпуса.
А тук е от вътрешната страна.Също така отделно се разлепиха и залепиха бордовете към корпуса.Това удоволствие ми струваше 500лв но доста му се удължи живота за напред.Риба е купен втора употреба от Италия.А да допълня май човека вече не работи.
Тук на десният борд се вижда сивата лента на залепването към корпуса.
А тук е от вътрешната страна.Също така отделно се разлепиха и залепиха бордовете към корпуса.Това удоволствие ми струваше 500лв но доста му се удължи живота за напред.Риба е купен втора употреба от Италия.А да допълня май човека вече не работи.
Тихомир- ...........................
Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Години : 52
Когато се говори за лодка след конструкцията се казва дължината, но понеже подсказваш, че 40 коня е тавана, предполагам това е рибче до 4м, мен ми трябва по големшко. За дъното също не си много прав, По дълбоко V, има много предимства, но не на последно място е и възможноста за повече багаж...по голям вграден резервоар и прочие.....gogo26 написа:Хмммм,интересни размисли кое магаре е по-мъжко![]()
И при рибовете има устойчивост при едни същи размери, колкото е по дълбоко дъното, толкова повече реже водата, а не прави "жабки" върху нея

Ей това
е дъно момци, на лодка 5.2

[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |
е дъно момци, на лодка 5.2

То ако ше е такова дъно за кво ти е тоя въздух отстрани, само загрозяваш линията на лодката :)
Плитък ти е джоба за това дъно ве мечтател.... [You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- администратор
Брой мнения : 21231 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
Ами .........КИРО написа:Плитък ти е джоба за това дъно ве мечтател....

Освен това не ми завиждай и не ми руши мечтите

Основно да е по остабилна, по малко клати после и по лека е...anastas_peykov написа:То ако ше е такова дъно за кво ти е тоя въздух отстрани, само загрозяваш линията на лодката :)
Писах ти го в другата тема на Тедо,пак ти го пиша.
Ослушвай се за някоя по-големичка лодка на пристанището на Бяла.
Имаш 20км до Емона,10км до Шкорпиловци - достатъчно добър район за успешен риболов.
Лодка на вода ти е много по-добро решение от колесара.
Пунта е да си купиш мястото на пристана с една стара лодка,
после я бракуваш и си слагаш една ЯЛ 6-ца с бордови двигател към 25к.с
Спокойно си вдигаш 20+ км,а място вътре имаш в излишък.
Помисли си добре по въпроса,и ще ти излезе 2 пъти по-евтино,
от всичкото това дето си го намислил.
Ослушвай се за някоя по-големичка лодка на пристанището на Бяла.
Имаш 20км до Емона,10км до Шкорпиловци - достатъчно добър район за успешен риболов.
Лодка на вода ти е много по-добро решение от колесара.
Пунта е да си купиш мястото на пристана с една стара лодка,
после я бракуваш и си слагаш една ЯЛ 6-ца с бордови двигател към 25к.с
Спокойно си вдигаш 20+ км,а място вътре имаш в излишък.
КИРО- администратор
Брой мнения : 21231 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 63
КИРО написа:
Прав си напълно за всичко, но има само един недостатък, такава лодка си стои на стоянаката. А риболовът в морето освен че ич го няма е и само 4-5 месеца
А относно Бяла съм си наумил да ги питам, защо обзорци, дето не само са друга община ами са и друга област, имат стоянки, а за мен не може

Но трябва да взема лодката, та да имам ищах да настъпвам по въпрозЪт

Във всеки случай ще чакам новия кмет и общински съвет..

Страница 3 от 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Страница 3 от 12
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» NIKGEO - ГАЛИН
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Продавам газова печка за отопление