СОНАРИ - общи приказки
Страница 3 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: СОНАРИ - общи приказки
Тук работата има малко по различно тълкуване. Зависи какво отношение има човек към ходенето за риба. Ако е самоцел, то разбира се там нещата граничат с лудостта, когато риболовувах на мрежи 90-те години съм изпадал в всякакви ситуации с двигател L-12, руски двуцилиндров, с камшично запалване и 8м лодка дървена. И с това чудо сме ходили на 5-6 часа ход ачик да проверяваме и зареждаме парагад за акула. Няма гпс, няма сонар няма радиостанция, няма хладилна чанта даже и светлинка няше подката, само един компмас, леп, чесън, саламец и винце. И така 14-15 часа... лятно време тръгваме по тъмно и се връщаме на залез, акулите ги деряхме в лодката пътьом.....Големи емоции. Палумуди на есен, пролетните риби.....
Дядото който беше капитан, беше пораснал и остарял в морето, не му знам часовете, ама най вероятно бяха колкото нашите взети заедно.
Но без риба с него никога не съм се връщал.
Та мисълта ми беше за отношението, Ники има две лодки, къща в Гърцая, къща на Искър, и кой го знае още къде, (дай Боже всеки му), но той постоянно е за риба, как няма да има чааове....
А аз ходя за кеф, тоест не ходя за риба а на разходка и разнообразие, защото ходено за риба освен всичко е и пари. Мен едно отиване До Бяла, Варна, Цонево ми е ми е мин 50 кинта, но по често около сто. С бири ледове и масрафи....Така, че с часовете съм яко назад и ще продължавам да бъда
Риба си купувам главно от магазините 
Дядото който беше капитан, беше пораснал и остарял в морето, не му знам часовете, ама най вероятно бяха колкото нашите взети заедно.

Но без риба с него никога не съм се връщал.
Та мисълта ми беше за отношението, Ники има две лодки, къща в Гърцая, къща на Искър, и кой го знае още къде, (дай Боже всеки му), но той постоянно е за риба, как няма да има чааове....
А аз ходя за кеф, тоест не ходя за риба а на разходка и разнообразие, защото ходено за риба освен всичко е и пари. Мен едно отиване До Бяла, Варна, Цонево ми е ми е мин 50 кинта, но по често около сто. С бири ледове и масрафи....Така, че с часовете съм яко назад и ще продължавам да бъда

EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 57
123
Понеже това ми е основното хоби пьрво направих стратегическата база на Св. влас с цел пречакване на пасажите на Емине
/два сезона го играх това упражненйе / но на яз. Искьр хванах цаката на сомовете и с оглед разстоянието от Сф. забих копйето и там
и мислех че на рибар /любител / това е програма максимум но явно сьм се обьркал
след ходенето до Уранополи и успешния риболов си казах че истината е кемпер и започна тьрсенето на истински /рибарски/ от Германия и на вторият месец намерих и с докарването го закарах на Тасос и седмица обикаляне в рибарльк ми беше достатьчна за да бодна и там копието и всичко това в името на риболова
С никой не искам да споря за каквото и да е .Опитьт който сьм понатрупал ми е достатьчен и някоя друга риба да изльжа и доста мрежи да нарежа а за кефа и спокойствието няма да ви обяснявам /испитвали сте го повечето/

max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 51
Аааааа и тука ме познаха, ш сменям тоз форумMAX 2 написа: Познавам и много колеги които и след 10 400 часа няма да са много по напред от сега.

Жоро-multi_maks- ...........................
Брой мнения : 695 Рожд.дaта : 29.05.1979
Години : 41
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 49
Жоро-multi_maks написа:Аааааа и тука ме познаха, ш сменям тоз форумMAX 2 написа: Познавам и много колеги които и след 10 400 часа няма да са много по напред от сега.

ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7386 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 50
Ерата на сонарите май май заминава ............https://www.youtube.com/watch?v=3A_WPzyEy_c
[You must be registered and logged in to see this image.]

Ташак работа отдавна го знам, даже не счетох за нужно да го коментирам. Все едно да си купиш макара за сом за 15лв
Първата крачка е важнаEU_BG_akademika написа:Ташак работа отдавна го знам, даже не счетох за нужно да го коментирам. Все едно да си купиш макара за сом за 15лв

Спрях се на това чудо на техниката ....незнам друг сонар /освен професионалните/ да стига такива дьлбочини
[You must be registered and logged in to see this image.] ,[You must be registered and logged in to see this image.], [You must be registered and logged in to see this image.] .Ако някой има няблюдения или е прочел нещо да казва /и лошо да е пак ще го купя/

Академиче в тебе ми беше надеждата

Чакай ве, наки ти казах, че ще видя, ама отивам до Варна сега, ще го погледна като се върнаmax написа:Академиче в тебе ми беше надеждата![]()

Вчера го казаEU_BG_akademika написа:Чакай ве, наки ти казах, че ще видя, ама отивам до Варна сега, ще го погледна като се върнаmax написа:Академиче в тебе ми беше надеждата![]()
![]()

Да дълбочко ще гледа 1квт е при тесен лъч имаш 1500м във всякаква вода. Но с друго не се отличава, сондата е двулъчева стандартна, 3D-HD картите знаеш, навионикс.
По доброто е
999ci HD SI Combo там вече си с четирилъчева сонда и нещата са съвсем други, имаш "сайд вю, даун вю" до 20 метра от двете страни и до 50 метра дълбочина. Така че покриваш един сериозен диапазон, иначе в ниските честоти пак така си гледа до 1500м.
Ако искаш моето мнение вземи вторият вариант.
По доброто е
999ci HD SI Combo там вече си с четирилъчева сонда и нещата са съвсем други, имаш "сайд вю, даун вю" до 20 метра от двете страни и до 50 метра дълбочина. Така че покриваш един сериозен диапазон, иначе в ниските честоти пак така си гледа до 1500м.
Ако искаш моето мнение вземи вторият вариант.

На кантар сьм но другия не е 50-200hz аз макара с 1500м влакно нямам а и да имам НИКОГА няма да я пусна но знам че силната сонда в плиткото /100м/ гледа много по добре

как да не еmax написа:На кантар сьм но другия не е 50-200hz

Така е тук с високите честоти и до 100 метра можеш да видиш аре нека са 80max написа: но знам че силната сонда в плиткото /100м/ гледа много по добре![]()

Ето малко да се поограмотиш, виж какво може сонара

Професоре ....старите екстри не ми ги обяснявай
Новите неща ме интересуват а щом са извадили и 1000 серията със същите параметри значи я нещо ново
sunglasses2

Ами не знам аз не следя тази фирма, казвам ти каква са параметритеmax написа: Професоре ....старите екстри не ми ги обяснявайНовите неща ме интересуват а щом са извадили и 1000 серията със същите параметри значи я нещо ново
sunglasses2
Humminbird първи и единственни управляват ел. даунрингери през сонарът (не ги подценявайте)

Колеги решил съм да заприходя нещо такова: [You must be registered and logged in to see this link.]
или това:https://buy.garmin.com/en-US/US/on-the-water/fishfindergpscombos/gpsmap-741xs/prod119867.html
Понеже ще ги закупувам от Америка, въпросът ми е дали имат геофенс защита, регион лок или там каквото и да, с две думи могат ли да се ползват в БГ
без ограничения за разлика от Lowrance и Humminburd които са заключени към определени региони.
или това:https://buy.garmin.com/en-US/US/on-the-water/fishfindergpscombos/gpsmap-741xs/prod119867.html
Понеже ще ги закупувам от Америка, въпросът ми е дали имат геофенс защита, регион лок или там каквото и да, с две думи могат ли да се ползват в БГ
без ограничения за разлика от Lowrance и Humminburd които са заключени към определени региони.
rrk- ...........................
Брой мнения : 29 Рожд.дaта : 12.11.1969
Това е точно това, в което съм се прицелил за в бъдеще, взимай спокойно. И едно уточнение, лорънс нямат геофенс на новите си модели, а хъми не че имат, просто производството за Щатите работи само на английски и във футове/мили.rrk написа:Колеги решил съм да заприходя нещо такова:
И един съвет вземи уреда без сонда, отделно си купи Т А З И сонда, ако ще го ползваш в Черно море и по язовирите.... Моят съвет е да вземеш 9 инча

Първият съм го намерил на Т А З И цена, но звучи много хубаво за да е истина навсякъде другаде е около 1000$ Ако имаш човек в щатите да им звънне/пише и да проучи случая, много би ми било интересно, аз ако имах парите, мигом го заръчвах, ама нямам

Гледам, че echoMAP™ 93sv идва комплект със тая сонда дето казваш, най-вероятно ще взема него.
rrk- ...........................
Брой мнения : 29 Рожд.дaта : 12.11.1969
Аха и макарите ако са електрически, за теб остава само да си мечтаеш за Наоми Кембълmax написа:Humminbird първи и единственни управляват ел. даунрингери през сонарът (не ги подценявайте)![]()

Подценяваш ме [You must be registered and logged in to see this image.] . [You must be registered and logged in to see this image.] и сьм по блондинките /по мьлчаливи са/EU_BG_akademika написа:Аха и макарите ако са електрически, за теб остава само да си мечтаеш за Наоми Кембълmax написа:Humminbird първи и единственни управляват ел. даунрингери през сонарът (не ги подценявайте)![]()
![]()
![]()
![]()

Страница 3 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Страница 3 от 10
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
» С лодка в морето - 2021
» Под-Тема : Сладководни риби в България - коментари, допълнения и въпроси.
» ИАРА - ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ
» Light Rock Fishing
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» Помощ при избор на сонар
» ЗАБРАНЕНО, ЗАБРАНИ за Гърция.
» MotorGuide - стойка за РИБ лодки
» Продавам газова печка за отопление
» Риболов на река Факийска-Бургаско
» Продавам газова печка за отопление
» Риби на борсата
» С лодка в морето - 2020
» Къде кълве барбун в момента