GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

сезон 2016

+19
gogo26
EU_BG_akademika
Моряка
baretata
sistefanov
Любак
antares
rap66
КИРО
ПЛУВЧО
tiho_roev
belly
Васил
iamyordan
shibailo
ДЯДО ИВАН
костреж
roko koko
rikitikitavi
23 posters

Страница 5 от 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Пон 6 Юни 2016 - 15:39

Днес изследвах (без да искам де)влиянието на бурята с гръмотевици над кефаловите риби.
Час преди да се разрази бурята движение никакво. Кьорава риба няма.
Пет минути след започване на гръмотевиците рибата тръгна. В самата буря и в проливния дъжд рибите се движеха основно на повърхнотния слой. Никакво притеснение на пасажите както от светкавиците(виждат се идеално като си под водата) така и от изсипващия се потоп. Може да се каже, че рибите почват да се движат по-бавно и се плашат по -малко. Мъжкарите кефали си обикалят по всички хоризонти. Двайсет минути след началото на потопа в морето влиза кал и нищо се на види.

Пп аз си взех едно хубаво кефалче и една платеринка.
2пп ако може избягвайте да сте във водата за риба в такова време
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  boysa Пон 6 Юни 2016 - 16:13

Ники  слушам, но пак времето е кът. качвам го набързо.
после ако прецениш го обедини с предното. Мисля, че това си имал в предвид за колегите.


  Гмуркане с Кеф-ка
 
 
 
Та вчера пак така сутринта жената стана рано, че имаше задачи после се прибра ние още спим. Оправихме се на бързо багажите и газ към Варна карах бързо но не безразсъдно. Ники се обади бил на шкембе с Иво. Направил го боцман. той се е представил добре.
 
 
 ПРез деня дъщерята на рожден ден на пиратски кораб. Аз се разходих доволно по морска гара.
След обяд, когато слънцето вече премина се паркирахме на Буната на Траката.
 Там ми се стори най-добре хем е ниско и колата е до теб. Хем има плаж и заведение.
Пробвахме да ловим рибки с въдица. За стръв хванах няколко скаридки. Детето и то се опита и хвана една, но си изцапа дрешката. Добре , че мама беше до заведението, че не ни видя. Хванахме кучка и чучолинка. Жената дойде по едно време и като ме гледа, колко жално изглеждам вика.
 Е хайде влизай, че после още по тегаво ще стане.
Ми не чаках втора покана.
нарамих нещата и към водата. Имах и компанийка. Още не съм я кръстил, но май ще е  Кеф-ка. Две седмици става се занимавам с различни неща. Чета по форуми преглеждам темите и клиповете на Ники. Обикалям разни магазини и т.н.
Почнах с ПВС от рекламни табели минах праз дърво и накрая фибран.
 Дървото най-много време ми отне около 4ч., че нямах много инструменти.
Летва 4м. 25мм -5лв
Нарязана на парчета по50см.
Залепих с лепило три парчета. От първият кефал имах свален профил- тялото на вестник. Прекопирах го на дървото и започнах да оформям. Ножовката тъпа пилата пари триона в колата. Та докато се върна жената трудничко се получаваше.  После с триона по-лесно я оформих и с пилата я загладих.
 Малко плоска от страни и коремчето можеше да се уголеми, но придоби форма.
 Боите са бяла сива и черна по 5 лв. 3бр. + една  сив грунд.
Пръсках вечер на вън , че в къщи много мирише после.
 Добавих и малко молив тук таме. Дървената още не съм я топил. Иска ми се някакъв лак да и сложа и тогава Толкова труд съм вложил.
 
 С ПНЦто по лесно се работи, но нали го правих на бързо после запълвах дупки с лепило. Пак пила и шкурка. Там имах и ремонт на перката, че на прототипа се счупи. Идеята пак е от Ники.
Фибрана най-лесно се обработва, но допуснах грешка. Не чета. Лепилото хем го лепи хем го разяжда. Ще пробвам с лепило за фибран. Жената има при монтаж на една табела 4 седмици ми стоя на един нокът и не се отлепи.
 Още не са напълно готови и затова не смея да ги покажа та ползвам само тази с ПВЦ и първите ми впечатления са добри. Рибите поне я виждат. Гумюшите и платерините се плашат кефалите не се отъркват, но се оглеждат. Увите обаче направо я обожават. Събират се и не помръдват. Само когато идват други рибки ме уведомяват.
 
 
 Вчера прегледа на оборудването се състоя в смяна на линията на 75 та. Ремонт на тежестите за крака и малко оцветих жълто петно рисувах люспи и перки на ПВЦто-Кефка
 Та погледах как се държи. 
Малко бързичко минават покрай нея и я заобикалят.
Стрелях по една платерина, но пропуснах. При зареждането на харпуна се
 
отлепи държача за линията на главата. Предвидливо съм с два харпуна.
Точно взех другият и гледам едни хубави рибки ми обикалят компанията. Минават на скорост на около два метра от нея и по на вътре. Пробвах да ги чакам по-на страни но и там минават на далеко. Има колеги рибари на буната и може за това така да се държат.
После при едно гмуркане един кеф мина с двеста
След две три гмуркания легнах в подножието на компанията на средна дълбочина.
Дойдоха от горе и се завъртяха избрах си най-добрата. първо не можах да я взема на прицел, но после за миг и се намести.
Изстрел.
 С три дължини съм тук и кефа на хубавото дърпане е на мах
Гледам кефа, малко не добре ударен стрелата преминала малко под страничната перка.
Сърцето вече бие лудо.
Остава само да го хвана.
Държа дръжката а той на дъното.
успях да се гмурна и да хвана стрелата.
държа стрелата и пуснах харпуна.
рибата опъва здраво едричка е.
Раздишах.
Видях, че все иска да се отправи на дъното 
Пуснах стрелата и го оставих да полегне.
Понесох се след него.
Успях да го натисна в дъното и да го хвана здраво.
Сърцето вече беше на мах
Събрах стрелата и въжето и изплувах.
Отправих се към буя. Там с помощта на стрелата от другият харпун го освободих и благодарих.
Вече дори си мислех да излизам, да оставя спомена за по-дълго, но останах да наблюдавам компанията.
После я преместих на дъното. Там също ги събираше, но повечето  бяха платерини.
Взех една и реших да приключвам.
Последно време все последните гмуркания ги правя без харпун.
Почти винаги виждам риби.
По спокоен съм и явно рибите разбират това и идват.
Този път направо ме наобиколиха все хубави имаше и половинки.
Полюбувах им се и излязох. Нека да пораснат.
Та както Ники казва 90% от успешният лов е работа в къщи.

Благодаря!
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]ПП. тук е само грундирано нямам още снимки на готовите. Може довечера да ги снимам.
boysa
boysa
...........................
 ...........................

Регистриран на : 19.06.2012
Брой мнения : 906 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 45

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Пон 6 Юни 2016 - 17:05

Добре е станало Боби. Ади и аз да се пробвам.

Гмуркане в потопа.
Тъкмо ще влизам в морето и едни черни облаци надничат над баира. На буната баба и дядо англичани. Снимат ме ама ги предупреждавам за дъжда и бабата насмита дядото и се изнасят. На мен един дъжд няма какво толкова да ми намокри. Влизам и. ..мътно. Отврат. Виждам си половината ръка. Малко по надолу е по бистро ама е осезаемо студено. Шанс за платерини много малък ама мога да извикам някой влюбен кефал. Залагам "Платеринка". Почвам да дебна около нея и нищо не минава. На раздишването се усеща един задух и очакване. Чувството е. .тревожно. На дъното мътилката ту се засилва ту се отдръпва. Нема риби. Почвам да обикалям. Никъде нищо няма. За сметка на това има раздвижване по небето. Облаците започват да ме обикалят. Галата изчезва изведнъж. Над брега е надвиснал още по черен облак. Почва да се виждат стени от дъжд около Варна. Започват и гръмотевиците. Отведнъж. Уж са слаби ама някак си обещаващи са. Леко избистря и отново почвам да търся какво има по дъното. Пак няма нищо. Решавам да си ходя ама...много наблизо почват да се чуват пустите му гръмотевици. С мокрия неопрен и металния харпун да се разхождам по голата буна....няма да стане. Остава да почакам. Около мен трещят гръмотевици. Светкавици цепят цялото небе. Махнах маската, подпрях се на един камък и се оставих на момента. Малко е странно усещането. Леко е и притеснително.  Ама някак си. ..трябва да съм тук. Такова нещо се вижда и усеща веднъж. Морето кипва. Излизат едни странни остри вълни. Удрят ме странно в гърдите заедно с ударите на сърцето ми. Само аз и морето сме. Единни. Слагам пак маската. Гмуркам се без да виря плавници. Подпирам се на един камък и наблюдавам светкавиците. Страхотно е. Апнеята ми се удължи. Аз се чувствах намясто. Мина пасаж с платеринки. Взех тази която мерих. С риба съм. Пак се гмурнах. Дъжда започна да барабани. С всяка секунда се усилваше и усилваше. Гръмотевиците допълваха ритъма, а светкавиците съвсем на място осветяваха подводната сцена. Още няколко гмуркания направих. Виждаха се пасажи с дребни платерини. Замъти.Пак си отидох на камъка . Наслаждавах се на изсипващия се потоп. На кипналото море. На момента. Изведнъж виждам как забързан кефал за малко да ме блъсне в корема. Чак не вярвам на очите си. Започвам отново да се гмуркам. Намирам малко по-бистро място в дълбокото. Залагам там мюрето. На второ гмуркане забелязвам голям кефал идващ от дълбокото. Застава точно зад Платеринка и  и замира. Миг два три. Всеки момент ще избяга. Стрелям под корема на мюрето и улучвам. Кеф. Излизам и под пороя обработвам рибата. Отново съм на дъното. Някакво усещане за очакване се усеща. Изведнъж от дясно започва сянка черна да се предвижва. Сякаш нещо морето захлупва. С всяка секунда тъмната сянка ме доближава. Въздуха ми свършва. На повърхността боклуци, треви и клони. И кална вода. Разбирам,че имам секунди да си намеря Платеринка. На дъното е тъмна чертнота. Объркал съм камъните. С два завоя намирам целта си. Засилвам се изподводата и излизам на скорост пред тетраподите. Без да забавям се изстрелвям във въздуха и кацам на един тетрапод. Баш кат тюлен. Браво на мене.  Не можах да разпоря неопрена. От там бързичко леви десни към колата. Задаваше се нова вълна черни облаци с гръмотевици. Стигнах колата. Благодарих за чудното преживяване.
А за вечеря имах това
[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  boysa Пон 6 Юни 2016 - 22:15

thumbsupsmileyanim worshippy
 Да знаеш, че направи още един човек щастлив с този пост
Обади се приятел от Каварна.
 Бил на планина и седмица не се гмуркал.
Чухме се към 18ч
 Казах му каквото си видял. Та в матилката и той бил награден с кефал и платеринки в Каварна.
Звучеше доста щастливо. Благодаря и от негово име!
boysa
boysa
...........................
 ...........................

Регистриран на : 19.06.2012
Брой мнения : 906 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 45

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  boysa Вто 7 Юни 2016 - 13:27

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
boysa
boysa
...........................
 ...........................

Регистриран на : 19.06.2012
Брой мнения : 906 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 45

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Сря 8 Юни 2016 - 11:06

Днеска рибен е деня,
Който може под водата
Да навира си главата
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  baretata Сря 8 Юни 2016 - 16:05

Някоя и друга риба ударихме днес.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
baretata
baretata
...........................
 ...........................

Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 56

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  Любак Сря 8 Юни 2016 - 16:33

magnifier
Аааа ...... задобряваш момче Златко.d5116e0ebf2fc8f68ade
Поотпуши се.смях

След това вълнение вчера не беше ли мътна водата 12666  или си ги пушкал с картечницата на силует ? sunglasses2
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11756 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 68

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Сря 8 Юни 2016 - 17:20

Тъй,тъй. Супер си се представил. Аз със щтракалката извиках и ей туй.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Пп таз буна е уникална.
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  baretata Сря 8 Юни 2016 - 18:16

Любак видимостта горе беше около 6-7 метра, долу около 2,50 до 3 метра. Водата 18 градуса. Горе лек мъртвак.
baretata
baretata
...........................
 ...........................

Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 56

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  Моряка Сря 8 Юни 2016 - 18:16

Големи майстори на харпуна сте worshippy worshippy worshippy
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8110 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 54

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  EU_BG_akademika Сря 8 Юни 2016 - 19:41

worshippy worshippy worshippy
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................
 ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 58

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Чет 9 Юни 2016 - 12:42

Приятели, вчера и днес морето много даде ама и аз много успях да взема. Снимки за сега няма да пусна за да не предизвикам инфаркти по работните ви места.
Пп таз буна с мноого краткото име е наистина уникална. Наслука на всички.
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Чет 9 Юни 2016 - 17:22

Понеже сега пека на скарата едни кефалови ташаци на рояци
[You must be registered and logged in to see this image.]
и с три салати си сръбвам от охладена на -24 градуса мастика та... сетих се че един момък ма помоли учтиво за снимка от вчера. Па му ударих още една матика и реших да му изпълня молбата.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  baretata Чет 9 Юни 2016 - 17:42

От днес след Никито само това остана.
[You must be registered and logged in to see this image.]
baretata
baretata
...........................
 ...........................

Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 56

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Чет 9 Юни 2016 - 18:06

Ииии чи лошо прозвуча. Аз толкова културно ти отстъпих мястото. А пък и колко рибка да съм взел. Едно куканче само(двайсетина килца)
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  КИРО Чет 9 Юни 2016 - 18:06

иИИИИиии вееееее,
заслужавате човек да ви погали нежно по главичките,
БАШ майстори на стрелата сте и двамата,
оообаче Никито бие по точки,
може и със скарата да работи. 525707397c05bb6a06eb super
КИРО
КИРО
администратор
 администратор

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21334 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 64

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  Моряка Чет 9 Юни 2016 - 22:59

Направо сте ги изкъртили и двамата eyeballs_icon worshippy worshippy worshippy
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8110 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 54

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  ivo_shogun Чет 9 Юни 2016 - 23:35

Браво на снайперистите, представяне като за олимпиада :) и ние с Боби не издържахме и се натопихме след работа, нооо много по скромно! Освен пъстървата която Боби отстреля и ни изненада много приятно :)
Прикачени файлове
сезон 2016 - Page 5 Attachment
DSC_0029.JPG и след гмуркането как да познае човек че сме били във водата допреди малкоYou don't have permission to download attachments.(48 Kb) Downloaded 4 times
ivo_shogun
ivo_shogun
...........................
 ...........................

Регистриран на : 14.06.2014
Брой мнения : 79 Рожд.дaта : 13.05.1981
Години : 41

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  roko koko Пет 10 Юни 2016 - 8:24

Браво,пичове отвсякъде :рок: .Радвам се за слуката и майсторлъка ви :здравей: .
roko koko
roko koko
...........................
 ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Пет 10 Юни 2016 - 10:29

Днес без да искам се правих на снайперист пред Бобито. За два часа взех осем риби и извъзах по задачки.
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  ivo_shogun Пет 10 Юни 2016 - 14:05

[You must be registered and logged in to see this link.]

А това е от вчера като вторият изстрел е пропуск, щях да изкрещя от яд
Браво на момчетата, поздравления
ivo_shogun
ivo_shogun
...........................
 ...........................

Регистриран на : 14.06.2014
Брой мнения : 79 Рожд.дaта : 13.05.1981
Години : 41

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  baretata Пет 10 Юни 2016 - 19:56

rikitikitavi написа:Днес без да искам се правих на снайперист пред Бобито. За два часа взех осем риби и извъзах по задачки.
Малко след вас и аз влязох, казаха ми че тъкмо сте тръгнали. Влязох и за два часа едва четири кефала и един около половинка ми се скъса. Умрях от кеф когато стрелях по него, беше на повече от четири метра, но ролера направо го срази, от много въртене и моя мързел рибата се скъса и замина. Общо взето днес по я нямаше.
baretata
baretata
...........................
 ...........................

Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 56

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  rikitikitavi Пет 10 Юни 2016 - 20:39

Оказа се,че рибата е била няколко буни на запад. Ама да изчакаме Бобито да напише. Има според мен бая неща да каже.
Пп мисля че ролера ти е с по тънка стрела и това идва малко минус на дългите стрелби. Незнам как да го обясня да ме разбереш. Харпуна ти е много хубав и ако беше с две 14ки щях да си взема.
Значи грамажа на стрелата дава инерцията. От там на пределните дължини по-тежката стрела ще успее да.мине цялата, а по леката ще пробие но ще.остане в тялото. Аз затуй се кефя на дебелата стрела на буканерото. Наслука Барета. Ти си нашта гордост.
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
 ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 47

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  baretata Пет 10 Юни 2016 - 21:01

rikitikitavi написа:Оказа се,че рибата е била няколко буни на запад. Ама да изчакаме Бобито да напише. Има според мен бая неща да каже.
Пп мисля че ролера ти е с по тънка стрела и това идва малко минус на дългите стрелби. Незнам как да го обясня да ме разбереш. Харпуна ти е много хубав и ако беше с две 14ки щях да си взема.
Значи грамажа на стрелата дава инерцията. От там на пределните дължини по-тежката стрела ще успее да.мине цялата, а по леката ще пробие но ще.остане в тялото. Аз затуй се кефя на дебелата стрела на буканерото. Наслука Барета. Ти си нашта гордост.
Явно не ме разбираш какво съм написал. Харпуна е перфектен, просто рибата се скъса от линията. По добро оръжие досега не съм имал.
baretata
baretata
...........................
 ...........................

Регистриран на : 26.05.2009
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 56

Върнете се в началото Go down

сезон 2016 - Page 5 Empty Re: сезон 2016

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 5 от 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите