GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 11:55

Писане  milen kordov on Чет Сеп 10, 2009 8:56 pm

Рецептата е същата както рибарската за хамсия.
Значи изчистената и нарязана на две заргана я поставяме в тава.
Заливаме я с чаша вода,чаша олио и чаша оцет.
Слагаме после бахар,черен пипер стрит и на зърна,малко дафинов лист и...това е.
Тавата във фурната и след 20 минути нарязваме половин лимон отгоре,а другата половина изтискваме.
Като се запече малко...аут.
Добър апетит.
И наздравееееее.. 6b15bdf1bacef1588858
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 11:58

Днес ще я пробвам......тази вкусутия sunglasses2
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 17:48

Съвсем леко я промених....вместо оцет-лимон,вместо олио-зехтин от Тасос

Рецептата на рибаря от Милен Кордов 017389362-big

Ще вдигна и наздравица за Милен и с пожелание да се връща и да ни събере всички около масата beer
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  savi aleksiev on Съб 13 Фев 2010 - 17:58

И сега няма ли да поканиш sunglasses2
savi aleksiev
savi aleksiev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 58

Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  ???? on Съб 13 Фев 2010 - 18:52

Късно е омааахме я...............но сигурен съм че ще изровя още някои и друг пакет с човки....така че дерзаи :609c1f728720fb срещата наближава sunglasses2
Anonymous
????
Гост


Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  milen kordov on Съб 13 Фев 2010 - 19:07

Браво,Тоше.Ми то риба без лимон неможе.
milen kordov
milen kordov
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.05.2009
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 47

Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  nikgeo on Пет 26 Мар 2010 - 13:26

Тоше, следващият път замени чашата вода с чаша бяло вино. Прибави ситно нарязан морков и ситно нарязан чесън. Не счукан. Освен това сложи и лющян ( за колегите извън североизтока - дивисил, селим ). В тази смес, остави рибата да престои около час на хладно. Поставяш всичко това в йенска тенджера с капак. В предварително загрята фурна до 200 градуса се държи захлюпена около 20 мин. след това се отваря и пече още 10 до 15 мин., а ако рибата е по дебела, до 20 мин. Става да си оближеш пръстите. Това е класическата рецепта за змиорка.
nikgeo
nikgeo
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 63

http://nikgeo.eu/

Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Филе от зарган или сайра на фурна с подправки и кашкавал

Писане  vlado_fidera on Нед 20 Ное 2011 - 21:35

Необходимото ни количество филе натриваме сморска сол, рибена подправка, горчица и копър.Оставяме да престои не по малко от 3 ч на студено/ ма не повече за да не настине/.Слагаме филето в предварително намаслена тава за печене.На дъното редим нарязан на шайби кромид лук.Върху него редим филетата риба.Настъргваме кашкавал около 1,1/2 чаени чаши, или поради липса на такъв можем да го заменим с парчета сирене на плочки/ оттова което е за сандвичи/.В тавичката капваме 2 ракиени чашки вода, 1 ракиена чашка сухо бяло вино, соев сос на вкус, и още малко разредена горчица.Печем 10 минна 200 градуса, а след това намаляваме фурната на 150 градуса за още 10 мин.Покриваме с алуминиево фолио и оставяме за около 10-на минути на остатъчната температура.Сервираме с мек хляб и остатъка от сухото бяло вино/ако ни е останало такова/.Наздраве и добър апетит!
vlado_fidera
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  vlado_fidera on Чет 28 Юни 2012 - 18:16

nikgeo написа:Тоше, следващият път замени чашата вода с чаша бяло вино. Прибави ситно нарязан морков и ситно нарязан чесън. Не счукан. Освен това сложи и лющян ( за колегите извън североизтока - дивисил, селим ). В тази смес, остави рибата да престои около час на хладно. Поставяш всичко това в йенска тенджера с капак. В предварително загрята фурна до 200 градуса се държи захлюпена около 20 мин. след това се отваря и пече още 10 до 15 мин., а ако рибата е по дебела, до 20 мин. Става да си оближеш пръстите. Това е класическата рецепта за змиорка.
Колега , рецептата е прекрасна само , че никога не слагай йенска тенджера или кален гювеч в загрята фурна , защото 1 път направих подобна "грешка" и съсипах рибно ястие за чудо и приказ.
vlado_fidera
vlado_fidera
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Рецептата на рибаря от Милен Кордов Empty Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите